Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Spiderman“ pokořil mrakodrap na Filipínách. Dolů už musel po svých

Autor: ČTK - 
29. ledna 2019
11:28

Francouz Alain Robert, kvůli své zálibě zlézat výškové budovy nazývaný Spiderman, tedy Pavoučí muž, dnes pokořil další mrakodrap, tentokrát na Filipínách. Vyšplhal na 217 metrů vysokou budovu v Manile.

Na vrcholu mrakodrapu GT International Tower na něj už čekali policisté. Proslulého adrenalinového sportovce zadrželi dříve, než se stačil vydat stejnou cestou po prosklené fasádě dolů, podobně jako při předešlých takových „dobrodružstvích“ v jiných částech světa. Manilští strážci pořádku pavoučího Francouze zadrželi, protože podle nich po budově lezl bez dovolení.

Loni v říjnu 56letého extrémního sportovce zatkli v Londýně na střeše 230 metrů vysokého mrakodrapu Heron Tower s odůvodněním, že „veřejnosti způsobil nepříjemnosti“. Jeho počínání si tehdy vyžádalo výjezd policie, hasičů a zdravotníků. Kromě toho, že výrazně narušil místní dopravu, údajně také ohrozil bezpečnost lidí uvnitř Heron Tower a v jejím okolí.

Alain Robert má díky své zálibě záznamy v Guinnessově knize rekordů. Zdolal už řadu nejrůznějších výškových budov, včetně newyorské Empire State Building a nejvyššího mrakodrapu světa Burdž Chalífa v Dubaji. Záměr „prolézt se“ jednoho dne i po nějakém mrakodrapu v Manile prý pojal při návštěvě Filipín už před dvaceti lety.

Zobrazit celou diskusi