Česká národní expozice bude středobodem pavilonu Z. Hlavními tématy letošního veletrhu bude takzvaný Průmysl 4.0 a Digitální továrna, tedy digitalizace výroby.

Do Brna přivezou to nejlepší ze své nabídky lídři světového průmyslu. Návštěvníci uvidí oficiální expozice Baskicka, Běloruska, Francie, Indie, Itálie, Rakouska, Německa, Slovenska, Maďarska, Ruska, Číny či Tchaj-wanu.

Roboti všude, kam se podíváte

Lidé se mohou kromě stále dokonalejších robotů těšit i na takové vychytávky, jako nabíječku, která dokáže nabít elektromobil na vzdálenost 200 kilometrů za osm minut.

„Tahounem veletrhu jsou obráběcí a tvářecí stroje, komponenty pro strojírenství a měřící technika,“ řekl ředitel veletrhů Michalis Busios. Poprvé v letošním století se podle něj bude v Brně prezentovat světový gigant Microsoft.

Brno pro návštěvníky veletrhů chystá i řadu benefitů Brno Fair City. „Opět tak bude možné cestovat s výhodnou veletržní jízdenkou nebo ochutnat speciální menu v předních podnicích brněnské gastronomie. Pro uplatnění benefitů je potřeba náramek, který lze získat v infopointu u hlavního vstupu veletrhu,“ upozornil mluvčí veletrhů Michal Svoboda.

VIDEO: Robot Kuka vloni frézoval na brněnském strojírenském veletrhu dvoumetrovou sochu T. G. Masaryka.