Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dojemná péče učitele: Invalidní dívku (10) nesl na zádech, aby si poprvé užila školní výlet

Učitel nesl na zádech dívku (10) na vozíku, aby se mohla zúčastnit školního výletu
 (Autor: reprofoto CNN)
Autor: tva - 
25. září 2019
21:15

Desetiletá Ryan Kingová trpí od narození rozštěpem páteře, kvůli němuž je nucena se pohybovat jen s pomocí invalidního vozíku. To pro ni obvykle dělá školní výlety výrazně obtížnější než pro její vrstevníky. Často do takové míry, že se jich vůbec nemůže zúčastnit. Tentokrát se to ale netýkalo návštěvy přírodní rezervace Falls of the Ohio State Park, kam se se školou vydala. A to díky ochotnému panu učiteli.

„Když se Ryan poté vrátí do školy, celá třída si obvykle povídá o tom úžasném výletu, který včera zažili. Bohužel kromě mé dcery, která nemůže za to, že se jej nemohla účastnit. Navíc dětem se během výletu po Ryan také stýská,“ řekla americké stanici CNN matka dívky, Shelly Kingová.

„Takže jsem doma našla tenhle starý batoh, udělala na něm nějaké úpravy a řekla si, že by bylo hezké, kdybych se výletu mohla zúčastnit také, a svou dceru během něj nést na zádech. Jenže když jsem tenhle nápad říkala třídnímu učiteli, zastavil mě a řekl, že pro něj bude čest nést Ryan místo mě,“ popsala Kingová.

Jim Freeman tak nejen, že prokázal laskavost matce, ale navíc dal pocit nezávislosti i samotné Ryan. Ta totiž také nechce, aby se s ní všude „tahala“ jen maminka.

Zobrazit celou diskusi