Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemana z nemocnice vezli na vozíku. Dcera Kateřina mu pomohla překonat strach

Aktualizováno -
25. září 2019
10:25
Autor: Jaroslav Šimáček, Marta Prokešová - 
25. září 2019
05:05

Bojí se vyšetření a z injekční stříkačky má přímo hrůzu. To na sebe prozradil Miloš Zeman (74) v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Snad proto mu v úterý při návštěvě nemocnice dělala „strážného anděla“ jeho dcera Kateřina (25). Podle všeho ho právě ona k tomuto kroku přinutila. Podle záběrů televize Nova prezident opouštěl nemocnici na vozíku. Ve středu večer se má nicméně účastnit recepce pořádané čínskou ambasádou v Praze na Žofíně. 

Prezident v neděli Blesku sebekriticky přiznal, že se po zdravotní stránce zanedbává. „V úterý pojedu do nemocnice, abych si nechal udělat krevní obraz po delší době... Nejenom, že se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším. A aby toho nebylo málo, tak mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl,“ prozradil Zeman Blesku.

Bez vytáček také přiznal, že se vyšetření bojí. „Já jsem strašný zbabělec. A když mě píchají do žíly, tak se dívám stranou a dělám tohle,“ řekl a ukázal, jak druhou ruku zdvihne vysoko nad hlavu a třese s ní. To gesto ho prý uklidňuje. Včera měl tak příležitost si to znovu ověřit.

Podlehl nátlaku?

V 10:30 se objevil v Ústřední vojenské nemocnici nejen s ochrankou a hradním protokolářem Vladimírem Krulišem (37), ale nečekaně i s dcerou Kateřinou (25), která jinak studuje v Londýně. Starostlivě otce doprovodila od auta až do útrob nemocnice. Podle zdroje Blesku z Hradu, který si nepřál být jmenován, je »první dcera« na místě i proto, že bez jejího naléhání by prezident na komplexní prohlídku nešel. Už delší dobu prý o něho měla starost.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček podrobnosti neprozradil. „Pan prezident oslaví ve svátek sv. Václava 75. narozeniny. V tomto věku je důležité chodit na pravidelné lékařské prohlídky. Ostatně po čtyřicátých narozeninách by tak měl činit každý!“ uvedl jen pro Blesk.

Po 7,5 hodiny Zeman špitál opustil - na vozíku. Výsledky jeho vyšetření pak okomentoval šéf nemocnice Miroslav Zavoral, který měl hlavu státu na starost. „Až na známky mírné dehydratace a určité únavy jsme nenašli žádný zdravotní problém,“ řekl k dlouholetým pochybám o zdravotním stavu prezidenta republiky...

Video  Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral prozradil, jak je na tom prezident se zdravím.  - Blesk: Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

peyotlovyknoflik ( 26. září 2019 08:52 )

rudlík bude vystaven v síni slávy Ksč

Inicio ( 26. září 2019 02:35 )

Bystrozraky je ve skutečnosti Siroky, blb

murQ ( 25. září 2019 22:41 )

Miloš trpí a Ovčáček zatím líbá Samkovou.

.tg.bb ( 25. září 2019 21:55 )

Evka4: Modrá jsi ty, ani o tom nevíš. Největší spojenci rudochů jsou modráci. Modrák Klaus a rudoch Zeman jsou pokrevní bolševický bratři. Ale to je na tebe asi moc složitý.

Inicio ( 25. září 2019 21:33 )

Asi vidíš rudě, pitko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa