Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Exkluzivní foto: Miloš Zeman v nemocnici, dohlíží na něj dcera. Lékař řekl, jak na tom je

Aktualizováno -
24. září 2019
16:08
Autor: dp, simao - 
24. září 2019
11:46

Prezident Miloš Zeman se dobrovolně vydal do nemocnice. A podle zjištění Blesku ho doprovodila dcera Kateřina, která jinak žije a studuje v Londýně. Blesku v neděli prozradil, že mu vrásky na čele přidělává nezvykle nízký tlak. Vedle toho trápí hlavu státu obvyklé neduhy. Kvůli neuropatii dolních končetin má problémy s chůzí, cukrovka mu neodešla, jak dříve říkal. Prozradil však také, že nesnáší, když ve špitálu dojde na injekce. Po kompletním vyšetření lékaři prozdradili, jak na tom z jejich pohledu hlava státu je.

Těžko se drží na nohou, trpí cukrovkou, nechutenstvím a zhoršuje se mu sluch. To je zkrácený výčet neduhů, které teď trápí prezidenta Miloše Zemana (74). A jak nedávno přiznal, nic z toho se nelepší. A ač ho nesnáší, dobrovolně se v úterý vydal do špitálu.

Zemana čeká v sobotu v Lánech oslava jeho 75. narozenin, předtím ale zamířil na vyšetření do nemocnice. A doprovodila ho tam možná poněkud překvapivě dcera Kateřina. Přiletěla z Londýna právě kvůli chystané oslavě otcových narozenin?

„Pan prezident oslaví ve svátek sv. Václava 75. narozeniny. V tomto věku je důležité chodit na pravidelné lékařské prohlídky. Ostatně, po čtyřicátých narozeninách by tak měl činit každý!“ vzkázal Blesku hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident Zeman zamířil dobrovolně na vyšetření do nemocnice, doprovodila ho dcera Kateřina (24. 9. 2019) Prezident Zeman zamířil dobrovolně na vyšetření do nemocnice, doprovodila ho dcera Kateřina (24. 9. 2019) | Foto Blesk - David Malík, Martin Sekanina

„V úterý pojedu do nemocnice, abych si nechal udělat krevní obraz po delší době... Nejenom že se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším. A aby toho nebylo málo, tak mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl,“ prozradil Zeman v neděli Blesku v pořadu S prezidentem v Lánech.

Dodal také, že je u lékaře strašpytel. „Já jsem strašný zbabělec. A když mě píchají do žíly, tak se dívám stranou a dělám tohle,“ řekl a ukázal, jak se mu při odběru krve roztřese druhá ruka. „Tohle gesto mě nějakým způsobem uklidňuje,“ řekl překvapivě otevřeně.

Prezident Zeman zamířil dobrovolně na vyšetření do nemocnice, doprovodila ho dcera Kateřina (24. 9. 2019) Prezident Zeman zamířil dobrovolně na vyšetření do nemocnice, doprovodila ho dcera Kateřina (24. 9. 2019) | Foto Blesk - David Malík, Martin Sekanina

Dobrá zpráva a dárek k narozeninám

Odpoledne po nezbytných vyšetřeních měli lékaři jasno. „Byl velmi důkladně vyšetřen a pouze až na známky mírné dehydratace a určité únavy jsme nenašli žádný zdravotní problém. Myslím, že je to dobrá zpráva pro všechny, když je prezident republiky zdráv, hlavně pro něho, protože za několik dnů slaví 75. narozeniny. A asi je nejlepší dárek, když každý dostane k narozeninám potvrzení, že je zdráv,“ řekl ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral s tím, že u prezidenta lékaři neobjevili žádné chorobné stavy.

Video  Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral prozradil, jak je na tom prezident se zdravím.  - Blesk: Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Už mu nechutná

Prezident je znám tím, že není vyznavačem zdravého životního stylu. Za den vykouří i dvě krabičky cigaret, libuje si v typicky českých, nepříliš dietních jídlech, jako jsou tlačenky, salámy či další zabijačkové pochutiny. A všechno to pořádně zapíjí alkoholem.

Od června však trpí nechutenstvím a pochutná si více na sladkém jídle. Přes prázdniny prý chtěl také trochu ztloustnout, jelikož v poslední době ztrácí na váze, to se mu ale už od pohledu zřejmě nepovedlo.

Video  Prezident Zeman promluvil o zdraví i bolesti. Narozeniny oslaví v Lánech  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zemanovy diagnózy a operace

2012: Ještě jako kandidát na prezidenta absolvoval v únoru operaci šlachy v palci levé nohy. Během prázdnin podstoupil operaci očí, při níž mu lékaři odstranili šedý zákal.

Zeman v roce 2012 absolvoval operaci šlachy v palci levé nohy, staral se o něj doktor Pavel Dungl Zeman v roce 2012 absolvoval operaci šlachy v palci levé nohy, staral se o něj doktor Pavel Dungl | Blesk – Zbyněk Pecák a Nemocnice Bulovka

2013: Půl roku po zvolení hlavou státu podstoupil operaci zubů a byla mu diagnostikována neuropatie, tedy onemocnění nervů nohou, kvůli němuž nemá cit od kotníků dolů. Nemoc je spojena s cukrovkou, od té doby musí Zeman držet dietu, omezit alkohol i kouření a více se hýbat. Byl také hospitalizován s úrazem kolene po nočním pádu na zem, byl pak nucen se pohybovat na vozíčku a o berlích.

Miloš Zeman v roce 2013 v nemocnici poté, co si poranil koleno Miloš Zeman v roce 2013 v nemocnici poté, co si poranil koleno | tn.cz

2015: Začíná špatně slyšet. „Skoro neslyším. Mluvte, prosím, pomalu a nahlas,“ vyzýval například tazatele po svém vystoupení ve Štrasburku. Dotazy mu pak do ucha „tlumočil" zaměstnanec hradní kanceláře. Lékaři mu totiž diagnostikovali čtyřicetiprocentní ztrátu sluchu.

2017: Brněnský politik Svatopluk Bartík napsal na sociální síť facebook, že Zeman trpí rakovinou a zbývá mu pár měsíců života. Lékaři takové onemocnění popřeli a hradní kancelář se s Bartíkem soudí a požaduje pět milionů korun za ochranu osobnosti. Soud stále probíhá.

Video  Vypadá nemocně, říká, že je zdráv: Tak šel čas s fyzičkou Miloše Zemana  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

2018: V lednu absolvoval Zeman v pražské Nemocnici Na Homolce drobný operativní zákrok kvůli malému zánětu v dutině ústní. Čím dál nejistější je pak kvůli zhoršující se neuropatii v chůzi. Dlouhodobě ale poukazuje na amerického prezidenta Roosevelta, který byl upoutaný na vozíček, a říká, že politika se dělá hlavou, ne nohama.

Video  Zeman o abolici pro Babiše i Moniku, 17. listopadu, nemocnici i strachu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Rybiz ( 25. září 2019 18:19 )

Jojo také si myslím že budete vzpomínat. Prostě Zeman řekne co si myslí nebere si servítky a to se kdekomu nelíbí.

europa ( 25. září 2019 04:54 )

dobrej fór. Už to nehul

safinka59 ( 25. září 2019 04:22 )

Býti nemocen, navíc v určitém věku je zcela normální a přirozené. To se nevyhýbá ani prezidentovi. Ale tvrdit o takové fyzické a psychické trosce, že je zdráv... promiňte ?! Je evidentní, že ho museli v nemocnici něčím nastřelit, jelikož při odchodu, když ho vezli na vozíčku vypadal až strašidelně. Kdyby mu alespoň srovnali přeleženého kohouta na hlavě. Zapírat a zapírat ! Kolik škody ještě napáchá tento démonem opantaný člověk, který se pasoval do role monarchy ?! Občane, přeber si to sám...👎

lunatic ( 25. září 2019 04:21 )

Zemřít může vždy a pouze člověk ... a tím byl PAN Havel

Brod12 ( 25. září 2019 02:50 )

Mně je jeho zdraví ukradené on se o moje také nestará blbeček

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa