Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babička (89) si posteskla, vnuk (38) ji vzal na cestu po všech národních parcích USA

Autor: tva - 
17. srpna 2019
18:05

Američan Brad Ryan (38) si spolu se svou babičkou Joy Ryanovou (89) vytyčil úkol navštívit všech 61 národních parků Spojených států. Za sebou mají téměř polovinu – 29 z nich. Dvojice se zážitky ze svých cest chlubí na sociálních sítích, zejména pak na instagramovém účtu. A shoduje se, i kdyby měli se svým putováním z nějakého důvodu skončit, určitě to za to stálo! O příběhu informuje web americké stanice ABC News.

Prvním národním parkem, který Brad s babičkou navštívili, byl Národní park Great Smoky Mountains v roce 2015. Od té doby se podívali mimo jiné do národních parků Badlands, Yellowstone, Glacier, Yosemite, Grand Canyon, Joshua Tree, Zion nebo Mamutí jeskyně.

„Vzpomínám si, jak jsem se v roce 2009 bavil s babičkou o tom, co jsem zažil během mého výletu po Apalačské stezce. Řekla mi, že lituje toho, že za svého života nemohla nikdy cestovat. Do té doby nenavštívila ani žádné pohoří. Slíbil jsem jí tedy, že ji vezmu s sebou do Great Smoky Mountains,“ podělil se o začátek jejich společného dobrodružství Brad.

„V té době jsem studoval čtvrtým rokem veterinu na státní univerzitě v Ohiu, ale potřeboval jsem rok pauzy. Hlavně proto, že se všude psalo o sebevraždě jednoho druháka u nás na škole,“ řekl osmatřicetiletý zvěrolékař.

„Uvědomil jsem si, jak statečná babička je“

Od té doby spolu dvojice zažila nepřeberné množství zábavy a zážitků. A na jaký z nich Brad nejraději vzpomíná? „Nejkrásnější vzpomínku mám na to, jak se v babičce probudilo dítě, když sjížděla po duně v Národním parku Great Sand Dunes. Kdybych ji neznal, nikdy bych nevěřil, že jí v té době bylo 87.“

Podle Bradových slov spolu zažili také mnoho okamžiků, během kterých si uvědomil, jak statečná jeho babička ve skutečnosti je. „Třeba když se přede mnou chopila řízení motorového člunu v jedné zátoce, pochopil jsem, kolik v ní je vlastně odvahy,“ pousmál se. 

zlymikes ( 17. srpna 2019 19:04 )

Úplně mi to trhá žíly na rukou. Kéž by i u nás bylo takých vnukou

Zobrazit celou diskusi