Kratochvíl se kromě paruk (a někdy i maskérství) pro televizní pořady a různé show věnoval i travesti show, kdy se pod pseudonymem Stacey Lyn Gold převtěloval do známých zpěvaček a především do Cher (73). Ovšem v pondělí, poté, co se mu kamarádi nemohli dovolat, byl nalezen mrtvý ve svém bytě na Vinohradech.

Doposud nebylo jasné, co se mu vlastně stalo osudným, ale podle zpovědi jeho blízkého přítele to vypadá na nešťastnou nehodu. „Nedávno dostal nabídku odejít do německého Kolína dělat paruky pro filmové studio. Odjet měl v lednu. Měl před sebou ještě jedenáct představení, v úterý jsme měli mít jedno v Habartově. Tři dny si ale nepřečetl zprávy, nezvedal telefon, tak jsem se za ním vydal,“ vysvětlil pro eXtra.cz kamarád Martin s tím, že vše oznámil i na policii.

Ta se rozhodla, že bude vhodnější, aby hasiči s plošinou rozbili okno bytu ve třetím patře, než aby vypáčili dveře. Pak by se do bytu totiž mohl někdo vloupat. Přece jen tu byla ještě možnost, že Jan alias Stacey nebude vůbec doma. „Bohužel se ale potvrdila moje obava,“ lituje Martin s tím, že bezvládné tělo kamaráda bylo nalezeno v koupelně.

„Koroner mi nic neřekl, protože nejsem rodinný příslušník. Podle polohy těla Honza nečekal na smrt,“ objasňuje Martin a odmítá možnost, že by se mohlo jednat o sebevraždu. „Nemyslím, že by si vzal život. A taky tam nehrály roli drogy, jak se někde objevilo. Jezdili jsme spolu na představení nepřetržitě, měli jsme jich deset až patnáct měsíčně. To bychom si museli něčeho všimnout,“ říká.

Dokonce přišel i s teorií, co se asi mohlo ve skutečnosti stát. „Osobně si myslím, že mu bylo blbě, byl unavený nebo podobně, tak si šel opláchnout obličej, pořád tam tekla voda, a praštil sebou u záchodu. A jak tam byl sám, nechtěl totiž žádný vztah, tak umřel. Ale je to jen domněnka,“ dodal pro eXtra.cz smutně kolega a kamarád Kratochvíla, jenž kromě Tváře účinkoval v minulosti i v Hudebním divadle Karlín.

Své štěstí zkoušel též v pořadu Česko Slovensko má talent. Co se týče jeho smrti, skutečně se mohlo jednat o obyčejnou nehodu. Vždyť podobný incident zabil letos v březnu i krále rozkoše Daniela Nekonečného (†52). Také jeho tělo bylo nalezeno v koupelně.

Fotogalerie
31 fotografií