Herec Michel Aumont (†82) si zahrál například ve snímcích Neděle na venkově, Odvahu a nohy na ramena, nebo Prohnilí proti prohnilým. Aumont, jenž byl třikrát nominovaný na Cézara, exceloval především ve vedlejších rolích, nejčastěji jako policista nebo politik. Často byl však obsazován do ztřeštěných francouzských komedií, například filmu Drž hubu!, anebo KOndoMEDIE. V obou snímcích si zahrál s Gérardem Depardieu. Aumont točil s Claudem Chabrolem nebo s Bertrandem Tavernierem či Claudem Zidim a celkem se objevil zhruba ve 150 filmech.

Pařížský rodák, kterého AFP označila za divadelního giganta, si rovněž zahrál ve stovce divadelních představení. Na prknech divadla Comédie-Française po dvacet let ztvárňoval titulní roli Harpagona v Molierově Lakomci. Divadlu měl blízka už odmalička, na prknech, která znamenají svět, začal vystupovat už jako dítě, jelikož jeho matka byla herečka. Natolik si divadelnictví zamiloval, že se nebránil prakticky žádným rolím, hrál v kusech od Williama Shakespeara, Woodyho Allena i Samuela Becketta, a spolupracoval s renomovanými divadelními režiséry.

Aumont byl ženatý a měl jednoho syna. V roce 2002 v jednom rozhovoru přiznal někdejší problémy s alkoholem. Za svůj hlavní povahový rys označoval naivitu a stěžoval si na nedostatek sebedůvěry. A není to mimochodem poprvé, co svět obletěla smutná zpráva o jeho úmrtí. Zkazky o jeho skonu se objevily už v roce 2016, tehdy se však ukázalo, že jde jenom o fámu, a herec se těšil dobrému zdraví ještě další tři roky…

Fotogalerie
13 fotografií