Podruhé za krátký čas otřásl Slovenskem skon talentované umělkyně. Nedávno zesnulou herečku Silvii Petöovou (†50), které se stala osudnou rakovina, následovala na onen svět zpěvačka Lýdie Volejníčková (†66). O posledních chvílích jejího života promluvila exkluzivně pro Nový Čas její dcera Ivana. „Máma zemřela doma. Jelikož mi nezvedala telefon, šla jsem se po ní podívat a bohužel jsem ji tam našla,“ popsala smutné okamžiky dcera známé umělkyně. Volejníčkové už nebylo pomoci.

Přestože se ve slovenských médiích objevila informace, že zpěvačka, která se do povědomí široké veřejnosti dostala až v 90. letech působením v hudebním pořadu Repete, trpěla rakovinou, Ivana to odmítá. Příčinou smrti bylo podle ní něco úplně jiného: „Lékaři konstatovali, že mamince selhalo srdíčko. Měla dlouhodobě různé zdravotní potíže, a trápily ji i ty psychické. Delší čas se léčila, intenzivněji asi poslední rok a půl…“ prozradila Novému Času.

Krátce před svým skonem se zpěvačka odstěhovala z centra a přesunula na bratislavskou Petržalku, prý se jí zdál byt až příliš velký. I to souviselo s jejím duševním stavem. „Měla pocit, že potřebuje změnit místo, ale ona potřebovala změnit především sebe. Nepochopila, že kamkoli půjde, všude bude ztracena. Už se necítila komfortně nikde,“ povzdechla si dcera Volejníčkové. I když se již před nějakou dobou stáhla ze slovenského veřejného života, plánovala do budoucna nějakou další uměleckou činnost. Té se však už nedočkala, 21. června měla pohřeb.

„S manželkou jsme spolu s ní komunikovali neustále. Musím bohužel přiznat, že jsme spolu mluvili i tři dny před její smrtí. Byla happy, spokojená, šťastná. Dohodli jsme se spolu, že něco uděláme do telky, že má velkou chuť něco natočit. Příští týden jsme se měli setkat… A tři dny nato se stane něco takového. My jsme tomu nevěřili, že takhle rychle a hlavně zničehonic odejde. Doufám, že bude rozdávat radost písničkami i tam nahoře…“ prozradil Plusce krátce po jejím pohřbu zničený zpěvák Otto Weiter (63).

VIDEO: Klip k písni Smoliar, kterou zapěla s hercem Michalem Dočolomanským.

Fotogalerie
16 fotografií