Podle našich informací se pohřeb rusovlasé herečky Silvie Petöové uskutečnil už minulý týden, v tichosti, bez účasti médií. Dostavila se na něj jenom hereččina nejbližší rodina, mimo jiné její syn Filip (19), jenž nyní po mamince zdědí i nemovitosti, které krátce před svým skonem zakoupila v centru Bratislavy.

Do poslední chvíle totiž věřila, že nad svou těžkou nemocí zvítězí, a proto měla do budoucnosti velké plány. „Silvia před časem koupila dva byty. Chtěla toho ještě hodně stihnout, byla velmi mladá,“ prozradil deníku Nový Čas zdroj z jejího okolí.

Pro slovenskou hereckou scénu je smrt Silvie velkou ránou. Tahle sympatická zrzka vystupovala například ve Slovenském národním divadle, v oblíbených seriálech Ordinácia v ružovej záhrade či Kolonáda, zamlada se mihla dokonce i v československém seriálu Chlapci a chlapi.

Svůj hlas propůjčila ve slovenském dabingu desítkám postav, přičemž nejmilovanější byla například jako Pamela Ewingová v legendárním seriálu Dallas, Judith Harperová v seriálu Dva a půl chlapa, či jako dvorní dabérka australské herečky Cate Blachettové (50). Na TV Markíza uváděla eroticky laděný pořad Láskanie či magazín L.O.V.E., který se vysílal na stanici Doma.

„Jsem věřící. V životě se mi mnohokrát potvrdilo, že když bylo nejhůř, vždycky přišla nějaká pomoc ‚seshora‘.  Mám ráda lidi a věřím v dobro, protože jak ho činíte, tak se vám i vrátí. Neuvěřitelné množství síly čerpám i z lásky, kterou dávám, ale i dostávám od svého syna. Ta mne žene dopředu,“ prohlásila tahle matka-samoživitelka v jednom rozhovoru pro Aktuality.sk v roce 2009, v době, kdy bylo Filipovi, kterého měla s hudebníkem Mariánem Varhaníkem, pouhých devět let. Tři roky poté se Petöová dozvěděla zdrcující diagnózu rakoviny prsu, která se jí nakonec stala osudnou…

 

Fotogalerie
16 fotografií