Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kam na podzimní prázdniny? Do nejlepších zábavních parků i za sluncem a koupáním v moři!

13. září 2019 | 14:00

Pokud je pro vás Dubaj jen jednou z destinací, kam vyrazíte na válení se u moře v all inclusive resortu, nemůžete být dál od pravdy. Dubaj totiž nabízí hlavně spoustu zábavy. A to nejen pro děti, ale i pro dospělé. Moře a pláže, stejně jako slunce a teplo si tu samozřejmě užijete dosytosti, ale rozhodně byste neměli vynechat ani návštěvu jednoho ze zdejších zábavních parků. Patří totiž mmezi největší na světě!

Touží vaše děti po návštěvě Legolandu, setkání se superhrdiny, nebo po celém dni stráveném na vodních skluzavkách a toboganech? Dubaj dokazuje, že myslí opravdu na všechno.

Nejadrenalinovější tobogány

Atlantis Aquaventure park je největším v Dubaji a skládá se z Poseidonovy a Neptunovy hlavní věže, které jsou mezi sebou propojeny obří línou řekou, která vás pohodlně přepraví mezi jednotlivými skluzavkami. Pokud toužíte po pořádné dávce adrenalinu, pak vás jistě potěší, že místní atrakce patří k tomu nejšílenějšímu, co na celém světě můžete najít. Ostatně už sám název těch nejdrsnějších - Poseidonova pomsta a Leap of Faith - vás nenechají na pochybách, že se jedná skutečně o atrakce jen pro ty nejodvážnější. Ostatně při jedné z nich padáte volným pádem k zemi, při druhé zas zažijete volný skok do vody. Zkrátka - byli jste varováni!

Na své si tu ale přijdou i milovníci klidnějších zážitků. Vyzkoušet si můžete například téměř 30 metrů vysokou skluzavku, která vás sveze průhlednou trubkou mezi rejnoky a žraloky. Menší děti se zase vyřádí na vodním hřišti - bludišti tunelů, trubek, skluzavek a prolézaček.

Autor: Dubai Tourism

Legoland a Hollywood

Když už v Dubaji budete, určitě nesmíte vynechat návštěvu Legolandu. Respektive zábavního parku Dubai Parks and Resorts, ve kterém najdete právě Legoland, ale také zábavní park Motiongate a Bollywood.

Legoland se hodí pro dětské návštěvníky zhruba ve věku 2-12 let a jak asi tušíte, najdete zde spoustu zábavných atrakcí inspirovaných světem lega a oblíbenými lego postavičkami. Od horských drah vhodných pro děti, až po interaktivní atrakce a stavitelské schopnosti tu můžete jistě strávit celý den. Kromě toho zde naleznete také miniland - modely světových budov postavených z tisíců lego kostiček.

Když z Legolandu vyrazíte po bulváru Riverland, který vás jistě zláká k něčemu dobrému k jídlu, dojdete za pár minut k dalšímu zábavnímu parku - Motiongate. Zde ožívá svět stříbrného plátna a vy budete mít opravdu pocit, jako byste se rázem ocitli v Hollywoodu

Atrakce inspirované oblíbenými filmovými postavami, jako jsou zvířátka z Madagascaru, Kung-fu panda, Shrek nebo krotitelé duchů jsou tu od těch vhodných pro nejmenší děti, až po ty opět vhodné jen pro naprosté šílence. Pokud si troufáte, nasedněte na adrenalinovou jízdu na horské dráze, jako jsou například High Speed Chase na motivy filmu Zelený sršeň a Mad Pursuit inspirovaná pohádkou Madagaskar, nebo zkuste svou odvahu při volném pádu na atrakci Blast-Off věnované komedii Zombieland.

Autor: Dubai Tourism

Odpoledne se Spider-manem

Milujete-li superhrdiny, i vy si v dubajských zábavních parcích přijdete na své. Vyrazit za nimi budete muset do největšího krytého zábavního parku na světě - IMG Worlds of Adventure. Tento zábavní park má rozlohu asi 28 fotbalových hřišť a nabízí vám celkem pět tematických zábavních zón, ve kterých ožívají postavy z dílen společností Marvel a Cartoon Network. Setkat se tu tak můžete například s Avengers, Benem 10 či Powerpuff Girls.

Navíc se můžete těšit na dobrodružnou zónu zvanou Ztracené údolí (Lost Valley), kde vám při setkání s dinosaury v životní velikosti, kteří jsou k nerozeznání od těch pravých, bude běhat mráz po zádech. Pokud toužíte po trochu jiném adrenalinu, vydejte se do Strašidelného hotelu (Haunted Hotel), ve kterém se po chvíli určitě budete pídit po východ a který je (a ne bezdůvodně) určený jen pro návštěvníky starší 15 let.

I když toho Dubaj nabízí mnohem víc, než jen pláž a moře, určitě se na nějakou vydejte. Obzvláště na podzim a na začátku zimi je prima prohřát své kosti na sněhobílých plážích. Určitě si také nenechte ujít návštěvu největšího obchodního domu na světě Dubai Mall a nejvyšší budovy světa - Burj Khalifa. Dubaj je zkrátka místo nekonečných možností a nikdy nekončící zábavy!

Autor: red
Video se připravuje ...