Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rodiče a dva synové zemřeli cestou z Chorvatska: Přátelé oplakávají mladou rodinu ze Vsetínska

Autor: VaB, ČTK - 
27. srpna 2019
11:06

Čtyři lidské životy vyhasly při tragické pondělní nehodě u Sudoměřic na Hodonínsku. Po čelní srážce osobního auta s kamionem zahynuli dva dospělí a dva školáci. Třetí chlapec skončil s vážným zraněním v nemocnici. Podle zdrcených přátel a jejich příspěvků na sociálních sítích šlo o mladou rodinu ze Vsetína.

Nehoda se stala kolem půl páté ráno mezi obcemi Petrov a Rohatec. Rodina se tudy údajně vracela z dovolené v Chorvatsku. Domů už to měli jen přibližně 100 kilometrů. Ženu, která řídila osobní auto, ale patrně postihl mikrospánek. Auto totiž na rovném přehledném úseku přejelo do protisměru a narazilo čelně do kamionu.

Řidička kamionu vyvázla bez zranění, z posádky osobního auta ale přežilo jen jedno ze tří dětí. Při příjezdu sanitky byl chlapec při vědomí, lékaři jej ale museli uvést do umělého spánku. „Měl mnohočetná poranění. Ve vážném stavu jej přepravil vrtulník do traumacentra Dětské nemocnice v Brně,“ řekla pro Blesk.cz záchranářka Hedvika Kropáčková.

Policie se k totožnosti obětí nechce vyjadřovat, ale podle kamarádů a známých v osobním autě zahynula mladá rodina ze Vsetínska. „Upřímnou soustrast, odpočívejte v pokoji,“ píšou lidé na profil 44letého Dana M., který měl v autě smrti cestovat jako spolujezdec. Řídit měla jeho manželka Markéta, která při nehodě rovněž zahynula. „Je to strašný šok, měl jsem vás všechny rád,“ pláčou kamarádi.

Podle informací známých ze sociálních sítí je u přeživšího chlapečka v nemocnici jeho maminka, která v havarovaném voze necestovala. Jeho zdravotní stav nechce komentovat ani policie, ani Pavel Žára, mluvčí Fakultní nemocnice Brno, pod kterou Dětská nemocnice spadá.

Pondělní bouračka na Hodonínsku je jednou z nejtragičtějších nehod letošního roku. Čtyři lidé zemřeli také před týdnem při čelní srážce dvou osobních aut u Starého Jičína na Novojičínsku. Čtyři oběti si vyžádala rovněž srážka auta s vlakem na přejezdu 14. července v Černožicích na Hradecku.

jarofenin ( 28. srpna 2019 10:52 )

Spíše exmanželka a matka nejstaršího syna

.tg.bb ( 28. srpna 2019 10:29 )

Bohužel, Češi tak jezdí. Je to součást mentality. K moři musí jet každý, ale spí a jí za pár šupů, všechno veze s sebou, do poslední chvíle se smaží na pláži, rodiče unavený, otrávený, děti rozmrzelý.

youryouth ( 28. srpna 2019 07:53 )

A pro tebe už v pekle chystají místo, ty nevinnej.

laska123 ( 28. srpna 2019 01:22 )

no to by mne taky zjima kde vzali link na na jejich facebook asi se v redakci nudiju tak hledaji lidi na facebooku

Rizek Bramborovy ( 28. srpna 2019 00:04 )

Je to smutný, ale proč jela nadoraz když vezla deti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání