Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kamioňák na Náchodsku přehlédl chodkyni: Důchodkyně (†68) střet nepřežila

Kamioňák na Náchodsku přehlédl chodkyni: Důchodkyně (†68) střet nepřežila
Kamioňák na Náchodsku přehlédl chodkyni: Důchodkyně (†68) střet nepřežila  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
5. června 2019
12:19

Smrtelná dopravní nehoda se ráno stala na náměstí ve Stárkově na Náchodsku. Řidič kamionu při rozjíždění zřejmě přehlédl ženu, která přecházela silnici. Zraněním na místě podlehla. Nehoda se stala krátce po 8:00.

"Kamion srazil chodkyni, srážku bohužel nepřežila. Přecházela před kamionem a řidič ji zřejmě přehlédl," řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Ženě bylo osmašedesát. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Policie v tiskové zprávě upřesnila, že sedmatřicetiletý řidič kamionu z Trutnovska zastavil na náměstí a při rozjíždění ve směru na Horní Dřevíč zřejmě přehlédl chodkyni, která se pohybovala před kamionem směrem k místní poště. Dechová zkouška na alkohol u řidiče kamionu byla negativní.

"Zákaz vjezdu na náměstí kamiony nemají. Po dobu nehody provoz nebyl omezen," dodala mluvčí. Policie okolnosti nehody, včetně její příčiny, dál vyšetřuje.

bt961 ( 5. června 2019 19:50 )

Řidič se stavil jen pro svačinu, nechal motor bežet, když se vrátil, kouknul před sebe a jel. Lidi nikdy nevstupujte před nastartovaný kamion, to byl taky nápad, paní byla malinká, řidič ji ani nemohl vidět. Dva životy zničeny. Té paní nadobro a řidič už taky nebude štastný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání