Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kamion zůstal zaklíněný v domě po bouračce s autem. Řidič osobáku zemřel

Aktualizováno -
22. května 2019
19:51
Autor: ČTK - 
22. května 2019
15:39

Fatální neštěstí! Tragická nehoda ve středu zhruba na pět hodin uzavřela silnici I/57 v Lužné na Vsetínsku. Po čelním střetu s kamionem zahynul řidič osobního vozidla, řidič nákladního auta a jeho spolujezdec skončili se zraněními v nemocnici.

Nehoda se stala krátce před 09:45, policie silnici otevřela zhruba v 15:30. ČTK to řekl policejní mluvčí Petr Jaroš. Řidič osobního vozidla jel ve směru od Vsetína.

"Z dosud nezjištěných příčin přejel v obci Lužná do protisměrného pruhu, kde se střetl s protijedoucí nákladní soupravou. Osobní auto dále pokračovalo v pohybu. Došlo k čelnímu nárazu s dalším kamionem. Tento kamion částečně vyjel z komunikace a narazil do přístěnku rodinného domu. Osobní auto skončilo mimo komunikaci," uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Podle mluvčího krajských záchranářů Petra Olšana utrpěl řidič osobního automobilu při nehodě mnohačetná poranění, kterým podlehl. "Další dvě osoby byly převezeny na urgentní příjem do Baťovy nemocnice ve Zlíně. V jednom případě šlo o středně těžká zranění, ve druhém byla zranění lehčí," řekl ČTK Olšan.

Krajská mluvčí hasičů Lucie Javoříková ČTK řekla, že verandu domu, do které jeden z kamionů po nehodě narazil, bylo nutné podepřít, aby se při vyprošťování vozidla těžkou technikou nezřítila. Přesné příčiny nehody policisté vyšetřují. Po dobu uzavření silnice odkláněli motoristy v Lidečku a Valašské Polance na objízdné trasy.

Dopoledne se kvůli nehodě tvořily před Lužnou dlouhé kolony. Podle dostupných informací je řidič osobního automobilu pátou letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji. V polovině ledna zahynula pod couvajícím nákladním vozidlem v obci na Vsetínsku chodkyně. Začátkem února srazil ve Starém Městě na Uherskohradišťsku podnapilý řidič automobilem cyklistu, který svým zraněním na místě podlehl.

Koncem února zemřel u Sazovic na Zlínsku po srážce s policejním vozidlem motocyklista. V první polovině dubna zahynula u Jasenné na Zlínsku po srážce s nákladním vozidlem řidička osobního automobilu. Loni na silnicích v regionu zemřelo 22 lidí, z toho osm na Vsetínsku.

bizon_pepa ( 22. května 2019 16:44 )

To samé v pondělí u Děčína. Osobák chtěl sestřelit kamion a ak si zajel do protisměru. A taky to pro něj blbě dopadlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání