Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilá dcera oligarchy závodila v ulicích, zabila šest lidí. Soud jí potvrdil 10 let za mřížemi

Autor: ČTK - 
14. srpna 2019
19:52

Odvolací soud v Charkově dnes ponechal beze změny verdikt, na jehož základě byli Olena Zajcevová a Hennadij Dronov odsouzeni na deset let za mřížemi kvůli dopravní nehodě. Ta si v tomto městě na východě Ukrajiny předloni vyžádala šest mrtvých z řad nic netušících kolemjdoucích.

Soudci odmítli odvolání obou odsouzených řidičů, kteří mají také zaplatit odškodné půl milionu hřiven (skoro 460.000 Kč) pozůstalým, napsal na svém webu list Ukrajinska pravda. Podle deníku jde o nejvyšší trest, jaký mohl být v daném případu vynesen.

Vše se odehrálo 18. října 2017, kdy vůz značky Lexus řízený tehdy dvacetiletou Zajcevovou se - přestože na semaforu nesvítila zelená - vřítil do křižovatky, kde do něj narazil Volkswagen Touareg s Dronovem za volantem. Lexus vyletěl na chodník, kde srazil 11 lidí. Čtyři dívky a mladík zahynuli na místě, další dívka svým zraněním podlehla o týden později.

Den po nehodě poradce ministra vnitra tvrdil, že podle záznamu z pouličních kamer dvacetiletá řidička luxusního terénního vozu závodila v charkovských ulicích s jiným autem. „Nešťastní chodci se stali oběťmi hloupé touhy dětinské dívky předvést se,“ prohlásil ministrův poradce Anton Heraščenko.

Řidička je podle médií adoptovanou dcerou charkovského podnikatele. Podle náčelníka místní policie byla opakovaně pokutována. V době nehody byla pod vlivem alkoholu a údajně také opiátů.

V roce 2017 se na Ukrajině podle deníku stalo zhruba 162.000 dopravních nehod a na silnicích přišlo o život více než 3000 lidí. Havárie v Charkově ale patřila k těm, které vyvolaly největší rozruch.

andorea ( 14. srpna 2019 20:33 )

Zasloužila minimálně 25, ludra.

Monikay ( 14. srpna 2019 20:23 )

fuj ta je rozšklebená

Zobrazit celou diskusi