Nebylo nutné zvonit, ani se přezouvat. „Letošní ročník nabídl bytové koncerty přímo na ulicích. Čtyři otevřené pokoje (obývák, ložnice, koupelna a kuchyň) prostřednictvím buskerů zprostředkovaly posluchačům neopakovatelný zážitek – na ulici byli jako doma,“ usmívá se Lenka Němcová z TIC Brno.

Video
Video se připravuje ...

Komedie na ulici: Buskeři si ustlali v provizorních pokojíčcích v centru Brna a hráli i s plyšovými opicemi. mm

České publikum je krásné

Daniel Docherty z Glasgow si písně sám skládá a hraje je nejen na ulicích po celém světě, ale např. na festivalech a v divadle – objeven byl ve známém Carré Thetre v Amsterdamu. Dochertymu se v Brně líbí, vtipkoval s publikem a ocenil Čechy jako dobré posluchače – myslí si, že „české publikum je krásné“. Mezi písničkami řekl dokonce pár slov v češtině.

Podle Dochertyho je pouliční muzika svobodné místo pro kreativní tvůrce. „Setkání s lidmi, jako je toto, je jednou z nejvíce prospěšných zkušeností,“ myslí si umělec, který na brněnském festivalu buskerů zpíval po celý den, putoval doslova z pokoje do pokoje. Každý pokojíček si dobře prohlédl a usmíval se, že jsou dobře vybavené, včetně hrníčků a misek.

Zpívaly i plyšové opice

„Letos na Bezuliční busking přijela zpěvačka Tinatin Tsereteli z německého Hannoveru a houslista Nicola Manzanim z italské Boloně, ale i komik Steve Aruni z Velké Británie,“ upřesňuje Němcová. Trubadúr 21. století, jak se Aruni sám nazývá je známý hudební klaun, který se proslavil plyšovou opičí kapelou. Opice zpívají a hrají na činely a bubny.

Fotogalerie
10 fotografií