Po celém areálu je rozeseto 16 sportovišť. V nabídce jsou tradiční hry jako stolní tenis, ale i judo či plážová házená. „Akce minulý rok sklidila úspěch a nebylo potřeba na letošní ročník nic ze složení sportovišť měnit. Pouze jsme ze sportů přidali ještě florbal a rugby,“ říká mluvčí koupaliště Michaela Radimská.

Video
Video se připravuje ...

Sportovní park na koupališti Riviéra. mm

Mistrovství Brna v jízdě na tobogánu

Jako zlatý hřeb programu je připravena kuriozita – mistrovství Brna v jízdě na tobogánu, které je naplánováno na sobotu od 14 hodin.

Sportovní program není určen jen pro dospělé, ale především pro děti, které nejvíce láká lezecká dráha a střelba z luku. „U každého sportovního stanoviště bude připraven vyškolený člověk, který daný sport představí a dohlédne na to, aby si děti – ale nejen ony – počínaly správně,“ říká organizátor Štěpán Vrubl.

Pro Brňáky netradiční sport – discgolf

Zajímavostí je sport s názvem discgolf. „Nevěděla jsem nejdříve, k čemu jsou určeny ty divné ocelové koše s řetízky. Myslela jsem, že si tam můžeme odložit oblečení a ony to jsou koše na discgolf. Hází se do nich disk. Dceru hra bavila a ještě dostala za odměnu švihadlo,“ usmívá se návštěvnice koupaliště Petra Dostálová.