Vedle vodního prvku, který je dominantou oddechové zóny, je její součástí i malé pódium s hledištěm nebo promenáda. „Prostor hlediště kina se proměnil ve vodní plochu, která bude doplněna rostlinami. Chodníky lemují lavičky, tráva, bylinkové a květinové záhony. Nechybí odpadkové koše a stojany na kola. Dělalo se také nové osvětlení a vysadily se nové stromy,“ uvedl Michal Hub z městského odboru rozvoje a investic.

Areál je šest let zavřený

Letní kino ve Smetanových sadech bylo kvůli špatnému technickému stavu a zastaralé promítací technice uzavřeno v roce 2013.

S přestavbou chátrajícího areálu město začalo loni na podzim. „Původně se počítalo se dvěma etapami prací. V té druhé se měla vybudovat kavárna s terasou s předpokládanými náklady přesahujícími částku deset milionů korun,“ uvedl místostarosta Václav Dobrozemský (ODS). Druhá etapa se ale nakonec neuskuteční.

Plán nezmění

O dostavbě areálu měli zastupitelé rozhodovat na podzim. Městu totiž nejen chyběly peníze, ale bylo by nutné změnit i územní plán, protože v areálu nebylo podle místostarosty možné umístit komerční zařízení.

Zastupitelstvo města by mělo v září rozhodnout o změně územního plánu, která to umožní. Dali jsme ale přednost jiným investicím, které vnímáme jako potřebnější pro město. Připravujme přestavbu takzvaného Domu sester na byty, potřebujeme dostavět kulturní dům, za více než 40 milionů korun se bude rekonstruovat střecha zimního stadionu,“ uvedl Dobrozemský.

VIDEO: Nový parčík v Ostravě se místním líbí. Otevřen byl minulé léto.

Video
Video se připravuje ...

Nový parčík v Ostravě se místním líbí. Blesk.cz/Karel Dostál