Syn Vojta Kotek dorazil do krematoria asi půl hodiny před začátkem obřadu, stejně jako zbytek rodiny. Sice hned zmizel v místnosti pro pozůstalé, po deseti minutách se ale vrátil na prostranství před velkou obřadní síní, kde se mezitím shromáždily stovky smuteční hostů. 

Mezi nimi bylo vidět cimrmanology Miloně Čepelku (82), Jana Hrabětu (79) či Petra Bruknera (76), herce Boba Klepla (61), Evu Holubovou (60), Zuzanu Stivínovou (46), Báru Štěpánovou (59) a Janu Švandovou (72). Přišel také producent Ondřej Trojan (59) nebo skladatel Jaroslav Uhlíř (73). Vojta mezi nimi procházel a přijímal projevy soustrasti. S Čepelkou a dalšími se dokonce při slovech útěchy objal. Objevili se syn Ladislava Smoljaka (†78) David (60) či Jan Svěrák (54). 

Za členy divadla pak krátce před začátkem smutečního obřadu s médii promluvil Zdeněk Svěrák (83). „Opustila nás už řada členů souboru, ale u Vaška to bylo nečekané, bylo mu teprve 66 let. Budeme na něj myslet a budeme na něj vzpomínat,“ řekl. 

Svěrák pronesl před zaplněnou síní i smuteční řeč. „Je to o to těžší, že odešel na vrcholu životních sil,“ řekl mimo jiné Svěrák, který zavzpomínal i na to, že Kotek u divadla začínal jako kulisák, protože prý měl „mdlé oči“. Pozůstalé tím rozesmál. „Naším manažerem byl plných čtyřiatřicet let. Prožil s náma léta zlá i dobrá. A především v těch zlých se osvědčil důrazem, se kterým bojoval s úřady. Bude tu chybět. Bude chybět rodině a blízkým i divadlu. V nebeské bráně se prokáže potvrzením: Václav Kotek se zasloužil o Divadlo Járy Cimrmana. Díky za všechno, Vašku,“ dodal. 

Fotogalerie: Vojta Kotek se loučil s tátou: Pohřeb…
190 fotografií

Poté zaznělo několik písní, třeba Holubí dům Jiřího Schelingera nebo Sbohem, lásko Waldemara Matušky. Při té rakev zajela za oponu a smuteční hosté povstali a se zesnulým se rozloučili potleskem... 

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek pohřbil tátu Václava (†66): Svěrák rozesmál pozůstalé, síň praskala ve švech! Blesk TV

Fotogalerie
162 fotografií