Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Klan Kennedyů pohřbil krásnou Saoirse (†22). Zlomený otec plakal nad rakví

Autor: Darina Jíchová - 
6. srpna 2019
12:29

Pohřeb překrásné Saoirse Kennedyové Hillové (†22), vnučky amerického senátora Roberta Kennedyho, která se minulý týden předávkovala, byl plný slz a srdceryvných vzkazů. Na poslední rozloučení s mladou dívkou se sjela celá rodina. Matku Saoirse Courtney Kennedyovou musel podpírat bratr Max a synovec, kongresman Joe Kennedy III., otec dívky Paul Hill plakal nad rakví, napsal deník Daily Mail.

Saoirse je další z klanu Kennedyů, pro kterou si přišla rodinná kletba. Předčasně tento svět opustilo již několik jejích předků, včetně dědečka Roberta a jeho dvou bratrů, exprezidenta Johna F. Kennedyho a nejstaršího Josepha P. Kennedyho. Dívka byla minulý týden nalezena mrtvá v domě své babičky v Hyannisu v Massachusetts, příčinou smrti bylo předávkování léky. Saoirse bojovala s depresemi.

Američanka s irskou duší

V pondělí proběhl dívčin pohřeb, rodina Kennedyů se sešla v kostele nedaleko jejich massachusettského sídla. Ethel Kennedyová, manželka Roberta Kennedyho a babička Saoirse, na hřbitov přijela v limuzíně. „Milovala Irsko a toužila po svobodě, žila jako rozhodná irská žena se širokým a krásným úsměvem,“ na zádušní mši promluvili jak členové rodiny, tak přátelé Saoirse.

Otec Saoirse se u rakve zhroutil, tragédie sblížila i rozhádané manžele a Paul Hill a Courtney Kennedyová si byli navzájem podporou. Rozvětná rodina Kennedyů dorazila v autobusech, všichni se chtěli loučit s jejich „irskou růží“. Eulogii pronesli strýcové zemřelé, Timothy P. Shriver a Robert F. Kennedy mladší.

RFK mladší popsal poslední noc v život své neteře. „Byl to perfektní večer, akorát dokončila pětadvacetistránkovou esej, byla na ni extrémně hrdá. Povečeřela s babičkou a pak se společně koukaly na demokratickou debatu. V půl jedenácté odešla do karaoke baru a pak šla tancovat,“ hlas se mu při řeči třásl.

Pohřeb krásné Saoirse (†22): Truchlící přátelé Pohřeb krásné Saoirse (†22): Truchlící přátelé | Reuters

„Domů přišla asi ve dvě ráno, zůstala vzhůru, protože si chtěla jít při svítání zaplavat. Měla plány na příští týden,“ zakončil RFK mladší. U řečnického pultu ho vystřídal Shriver, ten prohlásil, že by ji nominoval na svatořečení. Jeho výrok vyvolal mezi truchlícími smích. „Je to totiž zázrak, že Shriver mluví na akci Kennedyů, Saoirse nás svedla dohromady,“ dodal na vysvětlenou.

Saoirse válčila s depresemi

„Byla jedináček s tisíci sestrami a bratry, milovala moře. Byla Američanka s irskou duší a v srdci měla moře. Byla krásná, silná a moudrá, měla jemnou duši. Chtěla se naučit milovat sama sebe,“ uvedl Shriver, zmínil se i o tom, že při obřadu panuje jemná až milostná nálada. „Je tady s námi.“ Oba strýcové vyzvedli její krásu, jiskřící oči a široký úsměv i silnou osobnost.

Saoirse bojovala s depresemi, čímž se netajila, veřejně o svých duševních problémech mluvila, napsala o tom dokonce i esej pro školní časopis. Její článek vyšel v roce 2016, svěřila se v něm, že během jednoho momentu zvažovala sebevraždu, popsala, že se často cítila „nechtěně“.

„Naprosto jsem ztratila pud sebezáchovy, stalo se to potom, co se mnou jedna milovaná osoba překročila všechny sexuální hranice,“ napsala ve své eseji. „Udělala jsem tu nejhorší věc, kterou oběť udělat může. Předstírala jsem, že se nic nestalo. Zašlo to tak daleko, že jsem uvažovala, že se zabiju,“ uvedla tehdy Saoirse.

Otec strávil roky ve vězení

Dívka byla z jedné strany členkou americké politické dynastie a v podstatě „královské“ rodiny USA. Z druhé strany jí v žilách kolovala irská krev a trocha temné minulosti. Její otec Paul Hill, a tři další osoby, byl nesprávně odsouzen na doživotí za bombové útoky, ke kterým došlo v roce 1974 v hospodách Guildford Club v anglickém městě Surrey.

Atentáty, při kterých zemřelo šest lidí a 65 dalších bylo zraněno, měla na svědomí teroristická skupina IRA. Hill po drastickém mučení podepsal přiznání, ve vězení strávil přes 10 let, v roce 1989 byl po dlouhém soudním jednání ospravedlněn a propuštěn.

doktormediciny ( 6. srpna 2019 15:30 )

Toto je dost silne..Patri mezi elitu spolecnosti...J.F.K byl jiz ctvrty americky prtesident, ktereho odbou­chli­..Ame­rica­ne maji jiny natuerel

platykodon ( 6. srpna 2019 14:54 )

Celý klan Kennedyů je pěkná sebranka.

Monikay ( 6. srpna 2019 14:26 )

takže další narkomanka?

Zobrazit celou diskusi