Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Advokátka z kauzy Kramný našla dítě v rozpáleném autě: Otec jí za jeho záchranu vynadal

Autor: DH - 
1. srpna 2019
14:22

Dramatický zážitek má za sebou známá česká advokátka Klára Long Slámová (41). Právnička zachránila dítě zavřené v rozpáleném autě, namísto vděku se však dočkala šokující reakce. Otec dítěte málem vyletěl z kůže.

Incident popsala Klára Long Slámová na svém facebookovém účtu. „Právě jsem měla otřesný zážitek. Zaparkuju auto, sedím a připravuju se na jednání. Najednou vedle sebe slyším dětský pláč,“ napsala advokátka. „Okamžitě vylítnu z auta a spatřím dítě zavřené ve vedle stojícím vozidle, okénko pootevřené na cca 8 cm. Sáhnu dovnitř, tam výheň. Rozhlédnu se kolem, vidím policejní auto. Během tří minut nalezen otec,“ přidala popis celé situace žena.

Klára Long Slámová je v českém soudnictví pojmem. Za svoji advokátku si ji vybral třeba omilostněný Jiří Kajínek. Ostře sledovaný byl i případ vraha Petra Kramného, v němž zastupovala rodinu manželky Moniky. I díky tomu je to ostřílená profesionálka. To, jak se ale zachoval otec dítěte, kterému možná zachránila život, ještě nezažila.

„Namísto toho, aby si posypal popel na hlavu a poděkoval, začíná na nás řvát a mně téměř vyhrožovat. Neskutečný, co je kolem zla a lhostejnosti,“ doplnila právnička. Muž jí i policii prý tvrdil, že by se za pár minut vrátil. I tak už ale mohlo být podle odborníků pozdě. Při velkých vedrech, která v poslední době panují, stačí k přehřátí organismu u dětí i zvířat jen pár minut v uzavřeném autě.

Facebookový příspěvek Kláry Long Slámové se zanedlouho po zveřejnění dočkal několika emotivních reakcí. Lidé na síti jednoduše nemohli pochopit, jak se mohl otec dítěte zachovat tak, jak to advokátka popsala. „Zachránila jste mu dítě. To mu nedošlo?“ ptal se v komentářích jeden z uživatelů. Další zase napsali, že situace je o to více zarážející v tom, že policie v posledních letech vede proti nechávání dětí v rozpáleném autě tuhý boj.

Za všechny případy zemřelých na přehřátí organismu lze zmínit třeba malou dvouletou Sabinku. Tu nechala v minulém roce matka v autě a šla k lékaři. Když se do vozu vrátila, dívenku už nešlo zachránit.

majojo ( 1. srpna 2019 18:40 )

Jen tak mimochodem, Kramného Slámová nerzastupovala, aby advokátkou rodiny zavražděných. Ale s tím, že už o ní nebylo dlouho slyšet, tak si vytvořila kauzu q bude dělat vlny, aby se o ní psalo, souhlasím. A tomu tatínkovi, co ji poslal, se ani nedivím. Kdyby to bylo tak zavrženíhodné, policajti by zasáhli. Tihle neudělali nic. Jo, Kláro, musíš v tom pokračovat sama.

kunhuta. ( 1. srpna 2019 17:35 )

A nemá Slámová návaly? V Praze bylo ráno kolem 21°, okno v autě bylo pootevřené, zdá se mi to dost přehnané, sama jsem dnes seděla v autě přes hodinu, nebylo slunečno. No ono je to taková divadelnice a snaží se zviditelnit. Pomoct ano, ale jestli tohle bylo nutný a když už, tak o tom hned informovat svět. Už jen ty její selfíčka ukazují, že ta ženská se potřebuje zviditelnit. Asi bude dost velký narcis. Nemám ji ráda, je to hysterická osoba.

kajmen1 ( 1. srpna 2019 17:16 )

U Slámové všecho možné

kajmen1 ( 1. srpna 2019 17:13 )

Zakomplexovaná Slámová, už dlouho o ni nepsali, musela se zviditelnit. Když si Kramný vzal jinou advokátku, nerozdýchala to a vetřela se na druhou stranu. Prudila proti němu a dodnes nikdo neví co se tam vlastně stalo. Jen ona a pár blbců má jasno.

kajmen1 ( 1. srpna 2019 17:10 )

Blbe nechápeš? Pomoct je jasná věc, ale normální člověk neletí na FB nebo instagram a dělá z toho drama. Tahle rádoby super advokátka má komplexy a potřebu se stále zviditelńovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání