Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dramatická záchrana Matyáška (4) po pádu z lyží: Tatínek poděkoval záchranářům a vše natočil

Dramatická záchrana Matyáška (4) po pádu z lyží: Tatínek poděkoval záchranářům a vše natočil.
Dramatická záchrana Matyáška (4) po pádu z lyží: Tatínek poděkoval záchranářům a vše natočil.  (Autor: reprofoto YouTube)
Autor: dce - 
6. února 2019
10:14

Ošklivým pádem skončila víkendová lyžovačka na Zadově pro malého Matyáška (4). Místo klidného večera v posteli se projel sanitkou a dokonce i vrtulníkem záchranné služby. S ošklivě zlomenou nohou skončil v nemocnici. Jeho tatínek za skvělou práci záchranářům veřejně poděkoval a připojil i video ze zásahu.

Matyášek bude mít ze sobotního lyžování patrně pěkné, ale i nepříjemné vzpomínky. Při poslední jízdě na šumavském Zadově nešikovně spadl. Ačkoliv jel pomalu, nedopadlo to dobře. „Jak to sám komentoval, při pádu si nejspíš přisednul nohu,“ popsal nehodu Matyáškův tatínek Karel.

Na pomoci chlapci se zlomenou holenní kostí se podílela celá řada lidí od horské služby přes posádky pozemní záchranky až po tu leteckou. Tímto bych chtěl poděkovat a ocenit práci Vás všech – velice profesionální přístup Stanice HS Zadov, která poskytla prvotní ošetření, dále pak rychlé ZZSJCK, tj. posádce vozu (č. 417) taktéž za profesionální a rychlý přístup, posádce LZS Bechyně (Kryštof 13) W3A – Sokol – 0714) opět za profesionální a velice loajální přístup,“ napsal záchranářům Karel.

Poděkoval i lékařům v nemocnici v Českých Budějovicích, kam Matyáška transportoval vrtulník a kde byl ošetřen. Vám všem vděčíme se ženou za skvělou péči o našeho syna Matyáše. Poděkování je to jediné, co mohu já a moje rodina udělat a ocenit tak vaši práci,“ dodal otec a k dopisu připojil i video z celého zásahu, které točil pro synka. „Matýsek měl sice bolestný, ale nezapomenutelný zážitek,“ uzavřel.

bizon_pepa ( 7. února 2019 05:38 )

Nejvetsi hrdina je tatínek. Misto aby mel obavy kluka, tak vsechno točil na video. Pravda, mozna i proto, aby je pripadne mohl žalovat.

gabreta ( 6. února 2019 22:06 )

Jasně. Z Armády Spásy!!!

choseeeee ( 6. února 2019 18:48 )

Horská služba a vojáci z armády jen tak dále dělejte svoji práci. Pochvala snad vás nebudu potřebovat a když budu, tak se rád s vámi uvidí, jelikož odvádite kus poctivé práce

choseeeee ( 6. února 2019 18:46 )

maculo nepřeji ti nic zlého ale budeš první když se ti něco stane kde jsou záchranaři a budeš nadávat. v dnešní době plné lidské hlouposti a bezohlednosti chce někdo vyjádřit dík za záchranu jejich syna a ty jsi jenom pomstichtivá ...

choseeeee ( 6. února 2019 18:44 )

ty jsi ale slepi.... Někdo kdo chce poděkovat za práci záchranářům je u tebe hned vyčúranej pražak. Taková ubohost

Zobrazit celou diskusi