Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Iva Kubelková v slzách: Rakovina jí zabila kolegyni! Po Karolíně zůstaly dvě děti

Autor: chal, dce, pah - 
27. července 2019
05:02

Svět modelingu smutní. V pouhých 49 letech ve středu zemřela modelka a šperkařka Karolína Emingrová. Statečná žena po dvouletém boji podlehla nelítostnému soupeři – rakovině prsu. Smrt oblíbené kolegyně a kamarádky zasáhla řadu lidí ze světa šoubyznysu, mimo jiné modelku Ivu Kubelkovou (42) nebo zpěváka Kryštofa Michala (45).

Krásná Karolína se do mnoha srdcí zapsala právě svým veřejným a velmi aktivním bojem proti této zákeřné nemoci. „Nedávno jsme se setkaly při akci na podporu kampaně Ruce na prsa,“ řekla Blesku Kubelková. „Ona je opravdu mrtvá? To je strašný...“ nemohla uvěřit smutné novině. „Znaly jsme se léta, předváděly jsme spolu na přehlídkách...“ dodala Iva v slzách.

Zprávu o modelčině smrti zveřejnil na facebooku Kryštof Michal (45). „Karolína Emingrová... Krásná žena, skvělý člověk, máma, kamarádka, bojovnice... Nezapomeneme! Odpočívej v pokoji... Jednou se zase uvidíme!“ napsal zpěvák smutné vyznání.

Nevzdávala se

Karolína Emingrová si před dvěma lety na konci srpna v Anglii nahmatala bulku na prsu. Po návratu domů okamžitě zamířila k lékaři a vyslechla si ten nejkrutější verdikt. Rakovina prsu. Karolína k diagnóze přistoupila s odvahou sobě vlastní, už jen kvůli svým dvěma dospívajícím synům.

Děti se zrovna připravovaly na přijímací zkoušky. „Musela jsem myslet pozitivně, nebudu si hrát na hrdinku. Byly i doby, kdy jsem si zalezla a šla jsem se vybrečet,“ svěřila se před rokem televizi Seznam.cz poté, co si prošla operací i náročnou chemoterapií. Zákeřná choroba bohužel udeřila znovu.

Při náročné chemoterapii se Karolína spřátelila s Andreou Chaloupkovou (33), autorkou projektu 3zazivot, která také bojuje s rakovinou prsu. Smrt kamarádky Andreou pochopitelně otřásla. „Jedno veliké děkuji za to, že jsi byla moji blízkou přítelkyní... Je mi tak moc smutno z toho, že přes tu obrovskou chuť žít jsi svůj boj prohrála. Nikdy na Tebe nezapomenu a jednou se společně zase setkáme na nebeském mole, modelíno moje,“ napsala Chaloupková na instagramu.

Zobrazit celou diskusi