Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dcera měla doma mrtvou matku tři roky: Tělo balzamovala posypovou solí

Autor: DH - 
26. července 2019
11:39

Hrůzný nález učinila britská policie na západě Walesu. Na zahradě jedné z místních chat objevila hlídka mrtvolu třiaosmdesátileté ženy. Tu nikdo neviděl už roky. Kriminalisté dům prohledávali poté, co v nemocnici skončila jeho majitelka, dcera zemřelé. Žena pravděpodobně nenahlásila smrt svojí matky a její tělo balzamovala solí.

Podle britského tisku neviděl zemřelou vdovu Gaynor Jonesovou (†83) nikdo tři roky.

Jonesová se v roce 2012 přistěhovala do města Aberaeron v západním Walesu i se svojí dcerou Valerií (57). Koupili si chatu z devatenáctého století, která ale byla v tak dezolátním stavu, že jim úřady nedoporučili v domě bydlet. Nebyla tam elektřina ani voda.

Obě ženy byly považovány za sběratelky smetí. Policie do domu přijela před časem kvůli kolapsu Valerie, která byla silně dehydratovaná. Podle nich byl v domě neuvěřitelný nepořádek. Tělo její matky nalezli až po sedmi dnech pod hromadou odpadků a plachet.

Policie si nemyslí, že by Valerie svoji matku zabila. Je pravděpodobnější, že pouze její smrt nenahlásila. Důkazem, že o smrti věděla, by měl být účet z jednoho z obchodů, kde Valerie na Vánoce roku 2015 koupila 4 pytle posypové soli. Lékaři tvrdí, že posloužila pravděpodobně k nabalzamování mrtvoly.

Sama Valerie byla v nemocnici silně dezorientovaná. Nejprve se vyšetřovatelům snažila namluvit, že je matka stále naživu, později tvrdila, že ji v domě zabila knihovna, když se na ni zřítila. Policie však na místě žádnou nenašla. Soudní lékař příčinu smrti neodhalil.

 

vvogh.t ( 26. července 2019 19:05 )

hlavně aby už ti angličané odešli co nejrychleji z únije, bůhví co ještě provedou, stačí že tam maj takovéto lidi a ještě pěstují princátka a princezny co se nechaj živit národem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání