Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Davídka (5) unesl otec a pak spáchal sebevraždu: Dítě je dál nezvěstné, stalo se obětí pomsty?

Autor: chal - 
16. července 2019
11:43

Pátrání po 5letém Davídkovi, kterého před pěti dny unesl vlastní otec Pavel (†32), stále nepřineslo výsledek, který si přeje celé Polsko. A jediný člověk, který pravděpodobně věděl, kde chlapec je, už je po smrti… Podle expertů se Davídek možná stal obětí vraždy...

Celé Polsko pátrá po 5letém Davídkovi z města Grodzisk Mazowiecki. Chlapce jeho vlastní otec Pavel ve středu kolem páté odpoledne naložil do stříbrné fabie a odjel s ním neznámo kam. Kolem deváté večer pak spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

V té době byl však už Pavel bez Davídka. Chlapcův osud je tak nejasný. Podle deníku Rzeczpospolita policisté rozjeli největší pátrací akci v polských dějinách, šance na úspěch se ale jeví stále menší.

Podle informací deníku Pavel před únosem zavolal Davídkově matce s tím, že synka už nikdy neuvidí. Pár procházel velkou krizí, Davídkova matka dokonce před třemi týdny od partnera odešla.

Podle informací polských médií měl totiž únosce svou družku bít. Rodinu prý trápily také finanční problémy způsobené Pavlovou závislostí na hazardu. Experti napříč obory se shodují, že otec chlapce unesl, aby se manželce pomstil.

„Oddělením dítěte od matky se ten muž chtěl pomstít za všechny rodinné spory. Pro řešení svých problémů si vybral tu nejtragičtější možnost. Vzal si syna jako rukojmí,“ řekl listu legendární kriminalista Brunon Hołyst.

Se mstou jako motivem pro únos souhlasí i uznávaný psychiatr Jerzy Pobocha. „Měl konflikt s bývalou ženou. Svůj čin mohl vnímat jako pomstu vůči ní. Řekl si: Nebudu žít, ale ty nebudeš mít dítě,“ popsal lékař. „Bohužel je reálná možnost, že chlapce připravil o život,“ uzavřel odborník.

Pátrání po Davídkovi začalo už ve středu a s každým dalším dnem klesá šance, že bude úspěšné a chlapec se najde živý a zdravý. Kromě krátké zprávy exmanželce nezanechal Pavel žádné vodítko, které by objasňovalo Davídkův osud nebo alespoň vyšetřovatele přivedlo k jeho tělu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání