Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Emil (15) ubodal spolužáka (†16) ve škole: Dlužil mu za drogy!

Policie před školou, kde Emil zabil svého spolužáka.
Policie před školou, kde Emil zabil svého spolužáka.  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: shp - 
11. května 2019
20:35

K šílené tragédii došlo na varšavské škole. Spor mezi žáky vyvrcholil vraždou. Patnáctiletý Emil ubodal svého o rok staršího spolužáka. Ten mu dlužil peníze za drogy.

Po útoku na místo ihned přijela ambulance, ale krvácejícího chlapce se již nepodařilo zachránit. „Příčinou sporu mezi náctiletými byl pravděpodobně dluh 9 000 korun za drogy,“ řekl televizi TVN2 mluvčí varšavské policie Tomasz Oleszczuk.

V minulosti již byl trestán

Útočník byl již zadržen. V minulosti byl několikrát trestán za nejrůznější přestupky i trestné činy. „Všichni jsme v šoku. Polská veřejnost není zvyklá na kriminalitu ve škole,“ okomentoval zabití žáka ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro.

Policie v Polsku na ostře sledovaném případu usilovně pracuje. Za úkol má hlavně zjistit, jak Emil dostal bodnou zbraň do školy. Zákonodárci nyní volají o zpřísnění bezpečnosti.

Thyronx ( 12. května 2019 02:33 )

http­s://en­.wiki­pedi­a.or­g/wi­ki/Lis­t_of_c­ountr­ies_­by_in­tenti­onal­_homi­cide_­rate

Tabulka podrobná z roku 2017,
Situace se mění a měnit bude zároveň s imigrací z jiných světů a není to jen USA kdo má v tabulce nejvyšší počet vražd. Tak jako já v USA žiji v místech s nulovou kriminalitou, tak je tomu i jinde. Každý přece má možnost žít tam, kde mu i ta kriminalita vyhovuje nejlíp. Přece se nebudi stěhovat do Čech kvůli tomu že tam je všeobecně nízká kriminalita když tam zas lidi nemají co žrát. Tedy vzhledem k jejich platům, důchodům, a dluhům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání