„Předsednictvo schválilo návrh chovatelského klubu. Verdikt o zákazu výstav předáme mezinárodní kynologické federaci, aby platil i v členských zemích,“ řekla Blesku.cz mluvčí unie Vladimíra Tichá.

 „Zákaz chovu se vztahuje na štěňata s průkazem původu,“ dodala mluvčí. Pokud by žena pokračovala v chovu, riskuje osud své chovatelské stanice. O úplném zákazu chovu ale může rozhodnout jen soud.

Petra D. se může ještě odvolat k dozorčí radě a valné hromadě kynologické unie. „Vzhledem k medializaci případu lze předpokládat, jak by zněl konečný verdikt,“ dodala Tichá.

Svědkyně: Trestem je i ostuda 

„Bez ohledu na rozhodnutí kynologické unie a policie má paní chovatelka v první řadě ostudu. Dalším trestem je pro ni zcela určitě i smrt psa. Navíc se celý případ dá brát jako varování všem, kdo nechávají v létě lehkovážně malé dítě či zvíře v uzavřeném autě,“ reagovala Lenka Zajícová Hoffmannová, která byla mezi prvními účastníky výstavy, kteří se snažili kolabující fenky zachránit.

Zatímco mladší Daffy i díky zákroku přivolaného veterináře přežila, sedmileté Gerdě už nebylo pomoci. Případ vyšetřuje policie kvůli podezření z týrání zvířat. Ženě z Krnovska hrozí až tříleté vězení.   

VIDEO: Neuvěřitelné, zraněné štěně uvázali v křoví.

Video
Video se připravuje ...

Zraněné štěně uvázali na igelitu za krk v křoví. Mělo tam zemřít. Záchrana přišla na poslední chvíli Kateřina Lang

Fotogalerie
6 fotografií