Na přelomu června a července musejí cestující na jihu Prahy počítat s týdenní výlukou metra na lince C. Mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov se bude opravovat trať, na povrchu proto budou jezdit náhradní autobusy XC, které obslouží trasu Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov.

Pražský dopravní podnik během těchto dnů posílí autobusové linky číslo 135 a 196. Dočasně se také přemístí autobusová zastávka Pražského povstání pro linku číslo 134 ve směru Dvorce asi o 25 metrů dopředu. Na Kačerově se pak přesune zastávka pro linky číslo 138, 189 a 215 pro směr do zastávky Nemocnice Krč, a to k nástupní ploše pro linku číslo 106.

Jelikož stanice metra Kačerov a Pražského povstání nemají bezbariérové řešení, doporučuje dopravní podnik pro tyto případy cestovat linkou číslo 135. Výluka metra se koná od soboty 29. června do soboty 6. července.

Kino na Budějovické

„Původně plánovanou výluku jsme zkrátili o jeden den, aby negativně neovlivnila přepravu 70 000 návštěvníků koncertu Eda Sheerana, který se koná následující den po jejím skončení,“ uvedl dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek. DPP letos již vyměňoval pražce o Velikonocích mezi Pražského povstání a Budějovickou.

Mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bylo podle informací podniku 8600 dřevěných pražců, o Velikonocích se jich vyměnilo 506, nyní přijde na řadu 500 dalších. DPP provede i další modernizaci kolejiště. Prací se podle podniku zúčastní 70 lidí, kteří vyvezou zhruba 50 tun materiálu a namontují asi 125 tun nového. Na neděli 30. června DPP plánuje ve stanici Budějovická promítání filmu Lidé z metra spojené s diskuzí.

Fotogalerie
5 fotografií