Ve Spojených státech vyšlo právě 192. číslo, které bylo fanoušky více než očekávané. Předchozí díl komiksu totiž skončil napínavým zvratem a závěrem ve stylu „pokračování příště.“ Poté, co se Rickovi podařilo sjednotit Commonwealth a Alexandrii, to ve spánku schytal přímo do hrudi a začal silně krvácet.

Rick Grimes zemřel v posteli

Skrze zuby už hlavní hrdina stačil procedit jen: „Co jsi to udělal?“ Nejnovější číslo odhalilo, že střelcem byl Sebastian Milton – rozmazlený syn někdejší guvernérky Commonwealthu Pamely Milton. Ten ho nejspíš přišel jen postrašit, ale nakonec vystřelil, a když si uvědomil, co udělal, vypálil po ležícím Rickovi ještě několikrát. Hlavní hrdina pak vykrvácel během úsvitu ve své posteli.

Jenže celá situace byla ještě tragičtější. Do ložnice Ricka ráno vešel jeho syn Carl Grimes. Bohužel ho našel až poté, co se proměnil v chodce. Carl tak musel zastřelit svého vlastního otce! Nakonec se zhroutil a blízké Michonne řekl, že už nemůže dál. Pomstít se Sebastianovi, který byl později uvězněn, se však odmítl. Smrt Ricka je pro komiksové fanoušky více než překvapivá.

Komiks se od seriálu Živí mrtví liší 

Především proto, že komiks byl koncipován jako osudy policisty Ricka a jeho party. Tvůrce Robert Kirkman se vždycky dušoval, že The Walking Dead bude „jeho příběh“. Nyní je po něm a nic už nebude jako dřív. Po dlouhých 16 letech se s ním fanoušci musí rozloučit. Komiks, který je předlohou světoznámého televizního seriálu, má podobný příběh, ale události se v něm vyvíjejí jinak.

Například Rick Grimes už v seriálu nevystupuje, ale jeho postava nezemřela. Objeví se ale v trojdílné filmové trilogii, která se bude vysílat na stanici AMC. Zato syn Carl, který v komiksu stále žije, v seriálové adaptaci už zemřel. Fandové, kteří znají předlohu, si tak při sledování televizní obrazovky stejně nemohou být jisti, kdo zemře a kdo ne. 10. sezona seriálu bude mít premiéru letos v říjnu.

Fotogalerie
231 fotografií