Lidé se často pozastavovali nad tím, proč bězdětný herec, kterého diváci znají například ze seriálu Comeback, kde hrál přísného kontrolora z finančáku, nebo třeba jako kuchaře Macátka z Ohnivýho kuřete, žil až do svého předčasného skonu s matkou Evelyn (†83). Pro to měl však svobodný mládenec rázné vysvětlení.

Celý život žil s matkou

„Žije se mi s ní dobře. Nevím, proč bych s ní neměl žít?“ odpovídal Norbert Lichý popuzeně na otázky ohledně jeho soužití s matkou, ke které měl zjevně nejblíž. Jak se jednou přiznal, jeho mamince prý nebyla žádná z možných potenciálních přítelkyň dost dobrá, a tak zůstal raději sám. S jejím odchodem, ke kterému došlo loni, se proto nedokázal vyrovnat. Kromě práce prý utápěl žal v alkoholu, což jeho už do té doby nepříliš zdravému životnímu stylu zrovna nepřidalo. Jeho posledním hereckým angažmá před kamerou se tedy stal seriál Dvojka na zabití, respektive jeho druhá řada, na které herec pracoval.

Poslední rozloučení v Ostravě

Umělcův tatínek Saša Lichý je pohřbený v Ostravě, hercova maminka ještě místo posledního odpočinku neměla. Proto je pravděpodobné, že Norbert, který ji nestačil uložit, spočine v hrobě svého otce najednou i s jeho maminkou.

Důstojné rozloučení se známým hercem by mělo proběhnout v divadle Petra Bezruče v Ostravě. Norbert Lichý v něm působil od 80. let a byl velkým patriotem.

„To město je úžasné ve své upřímnosti. Lidé tu vědí, že si všechno musí zasloužit a že nic není zadarmo. Ostraváci jsou upřímní a moc se tu nediskutuje,“ řekl před dvěma lety v rozhlasovém rozhovoru o své oblíbené Ostravě.

Video
Video se připravuje ...

Soukupova TV dluží 14 mega za elektřinu! Fiala řeší problém. Herec Lichý trpěl po smrti matky Bára Horáková, Lukáš Červený

Co prozradilo parte?

„Poslední hold tomuto mimořádnému divadelnímu, filmovému a rozhlasovému herci, dabéru, hudebníku a legendární osobnosti Divadla Petra Bezruče vzdáme 30. ledna ve 13:00 hodin ve smuteční síni krematoria Slezské Ostravy za účasti veřejnosti. Děkujeme všem, kteří s námi uctí jeho památku. Rodina, přátelé a kolegové z Divadla Petra Bezruče a kapely SKRAT,“ stojí na hercově parte, které zveřejnilo Divadlo Petra Bezruče na facebooku. 

„Na otázku 'Co se vám vybaví, když vzpomínáte na divadelní představení?' odpovídal Norbert Lichý: 'Divák!' Norbertovi vždy záleželo na publiku, a proto se poslední rozloučení s tímto ostravským bardem uskuteční 30. ledna 2024 ve smuteční síni krematoria Slezské Ostravy, která bude od 13:00 hodin přístupná široké veřejnosti,“ odůvodnili zároveň v příspěvku zaměstnanci divadla.

„Lidé se budou moci symbolicky rozloučit také v Divadle Petra Bezruče. V den pohřbu se divadlo v době od 11:00 do 17:00 otevře všem, kdo budou chtít Norbertu Lichému věnovat tichou vzpomínku na prknech, kde strávil téměř celou svou hereckou kariéru. Do foyeru divadla bude umístěna kondolenční kniha a na jevišti se bude nacházet pietní místo, kam budou moci lidé položit květiny.

V podvečerních hodinách Divadlo Petra Bezruče také zorganizuje pro rodinu, nejbližší přátele a kolegy vzpomínkový večer. Z kapacitních důvodů se bude vzpomínkový večer přenášet i on-line,“ doplnilo Divadlo Petra Bezruče s tím, že počítá s hojnou účastí umělcových fanoušků.

Fotogalerie
83 fotografií