Poslední postavou Norberta Lichého je tak právě policista kapitán René Krátký. Loni už ostravský herec na place řešil smrt maminky, baletky Evelyn Liché (†83), s níž celý život bydlel. Přesto v sobě našel sílu překonat velký žal a ztrátu a pracovat. „Je nám moc líto, že odešel tak brzy, upřímnou soustrast rodině,“ doplnil mluvčí Josef Ducký. Smutek nad odchodem maminky Norbert mírnil po večerech v barech a vinárnách, ale moc to nepomáhalo. Tatínka Sašu (†61) ztratil, už když mu bylo 22 let, a jeho rodina se tak smrskla na bráchu Alexandera (63) a právě mámu. Cítil se opuštěný.

Vykouzlil úsměvy

Zaháněl chmury prací, i když musel do Prahy dojíždět z rodné Ostravy více než tři hodiny. Byl aspoň mezi lidmi. Řada z nich nyní nemůže a nechce jeho odchod přijmout. „Tu smutnou zprávu nikdo nečekal,“ řekla výrobní ředitelka FTV Prima Lucie Kršáková. „Budeme na Norberta vzpomínat s úsměvem. Byla s ním zábava, na place dokázal vykouzlit všem úsměv na tváři,“ dodala.

O víkendu měl točit v rádiu!

Tento víkend měl mít Norbert Lichý pracovní. Podle zjištění deníku Aha! ho kolegové očekávali v ostravském rozhlase. „Měl natáčet novou četbu na pokračování, konkrétně pro stanici Dvojka,“ řekl nám dobře informovaný zdroj. Ještě na začátku týdne práci herec potvrzoval produkci, v následujících dnech ale zemřel. Rozhlas k uctění jeho památky nasazuje do vysílání reprízy mnoha pořadů, v nichž účinkoval. Do éteru tak např. zamíří povídky amerických klasiků v jeho podání. „Příběh šerifa, který přiváží svou novomanželku do svého města (Nevěsta přijíždí do Yellow Sky), a příběh mužského přátelství (Tennesseeho parťák) ukazují talent Norberta Lichého pro charakterizaci postav, cit pro dramatickou situaci a nadání vést posluchače na hraně humoru a dojetí,“ zve k poslechu veřejnoprávní médium.

Seriálová hvězda

Norbert Lichý hrál v primáckých seriálech Přístav, Ohnivý kuře, Slunečná a právě ve Dvojce na zabití. Vedle toho se objevil téměř ve všech seriálech na dalších stanicích, jako byl Comeback, Ach, ty vraždy!, Doktor Martin, Já, Mattoni, Lajna, Dabing Street či Strážmistr Topinka.

Video
Video se připravuje ...

Trump rozjel odvetu. Absolonové zneužili hlas. A Martínek poletí na operaci Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
46 fotografií