Moderátor Sobotního Dobrého rána, Nočního Mikrofóra a Kávy o čtvrté stanice Český rozhlas Dvojka náhle zemřel 9. ledna 2023. Vždy dobře naladěný a profesionální hlasatel předčasně skonal po těžké nemoci. Chybí nejen svým posluchačům, ale také kolegům z Českého rozhlasu, již na něj už loni zavzpomínali mimo jiné i v repríze pořadu z 15. března 2017 s názvem Noční Mikrofórum na Českém rozhlase Dvojka. V něm Tomáš Voženílek mluvil s hosty tramvajákem a dřívějším moderátorem Zbyňkem Štíbrem.

Vzpomíná i Aleš Cibulka

Na svého drahého a vždy precizně připraveného kolegu vzpomíná i letos Aleš Cibulka se svým partnerem moderátorem Michalem Jagelkou (46) na socíální síti. „Tomáši, milý kolego a kamaráde, odešel jsi strašně brzo... ,“ napsal Cibulka ke společné fotografii s Voženílkem, ve které označil i Jagelku.

„Tome, vždyť jsi byl o 3 roky mladší než my! Tvoje spoluvystupování v kultovním pořadu Retro se stalo legendárním! Tvou láskou bylo rádio a vláčky... Ach jo, jsme smutní moc,“ nemohl se tenkrát vzpamatovat ze zprávy o skonu oblíbeného kamaráda a kolegy Aleš Cibulka.

A vzpomínkovou událost na profesionálního hlasatele organizuje Český rozhlas Dvojka po roce od jeho úmrtí také dnes, v pondělí 8. ledna 2024, jak zdůraznil i Aleš Cibulka na svém instagramu: „Tomáši Voženílkovi (†42, 8. 1. 2023) budeme na Dvojce věnovat pondělní procházku po červeném koberci (10.40),“ napsal.

Fotogalerie
12 fotografií