„Odvezla jsem ho do nemocnice, několik dní nespal a byl na tom špatně. Je mi hrozně,“ svěřila Nedělnímu Blesku vyčerpaná Dominika, kterou před několika dny navštívila v Helsinkách její mladší sestra Charlottka (13). Gottovou i Tima v posledních týdnech velmi deptalo, že nemají pořádnou práci – a tedy i dostatečný finanční příjem.

Dominika totiž skončila jako servírka v jedné z helsinských restaurací, Tolkki měl zase málo zájemců o kurzy hraní na kytaru nebo produčkní práce pro zpěváky či kapely, což je v posledním období hlavní zdroj jeho obživy. Není tedy divu, že psychika kdysi slavného muzikanta, který roky bojuje s maniodepresemi, dostala pořádně zabrat.

Vše potvrdil

To, že Tima opět sžírá jeho nemoc, bylo jasné už v posledních dnech z jeho statusů na facebooku. Neustále nabízel práci, stále si na něco stěžoval. To, že je v léčebně, pak dokonce sám na sociální síti před víkendem potvrdil. „Mám velmi těžké deprese! Dnes jsem byl proto hospitalizován vlastní rodinou,“ napsal Timo.

Jeho status se ihned dočkal stovek podpůrných reakcí z celého světa. Dominika se o víkendu za manželem do léčebny chystá, aby ho v těžkém boji s démony podpořila. „Jsem vyčerpaná, ale snažím se vše zvládat,“ vzkázala z Finska Gottová, která má sama v posledním období psychické potíže.

Ty jí neusnadňují ani problémy s její maminkou Antonií Zacpalovou (84). Bývalá jazzbaletka pražského Hudebního divadla Karlín se už dlouho léčí se srdeční arytmií. Sama Dominika je momentálně nezaměstnaná a nemá peníze, aby mohla odletět do Prahy mámu navštívit.

Odešla od něj

Ataky maniodepresí u muže Dominiky Gottové nejsou žádnou novinkou. Mistrova dcera kvůli tomu, že už stavy svého manžela nezvládala, od něj na začátku roku 2015 odešla. Táta Karel jí v Česku našel práci, platil jí nájem pronajatého bytu a ještě dceři půjčil auto. Dominika se ale s Timem potkávala dál, až se k sobě nakonec do roka vrátili, a z Česka tak odešla zpět na sever Evropy.

Fotogalerie
39 fotografií