Bývalá jazzbaletka pražského Hudebního divadla Karlín Antonie Zacpalová (84) se už dlouho léčí se srdeční arytmií. Poslední měsíc jí ale srdíčko už začalo hodně haprovat. A to až tak, že pro ni do domova seniorů v pražských Vysočanech musela přijet záchranka a okamžitě ji odvézt do Nemocnice Na Bulovce!

„Domču to strašně vyděsilo! Dostala o mámu obrovský strach, začala shánět peníze, nikdo jí bohužel nepůjčil,“ řekl Blesku Dominičin kamarád z dětství a důvěrník. „Ono to bohužel není jenom o letence, v Praze nemá ani žádné zázemí. Nemá ani kde bydlet a nějaké placené ubytování samozřejmě nepřipadá v úvahu,“ dodal náš zdroj o Gottově dceři.

Situace je to prý velice bolestná a žalostná. Dominika vlastně neví, jestli svoji mámu ještě někdy vůbec uvidí. A Zacpalová, ta prý už úplně přestala věřit, že se s dcerou, kterou naposledy viděla před třemi lety, ještě shledá! „Má moc nemocné srdíčko, cestu letadlem už si nemůže dovolit. A i kdyby mohla, je to stejná písnička, neměla by na letenku, ani žádné prostředky na cestu,“ vysvětluje zdroj Blesku.

Dominičina máma je prý moc vděčná Slavíkovi, že jí coby otec její dcery přispívá na pobyt v domě seniorů. Kdyby Karlovy velkorysosti nebylo, neměla by pokojík pro sebe, ale sdílela by ho – stejně jako sociální zařízení – se spolubydlícími. „Paní Zacpalová na tom není opravdu finančně dobře. Je to celé začarovaný kruh,“ konstatuje kamarád Dominiky, kterou Slavík veřejnosti představil až v roce 1982. Ostatně ani Zacpalová mu v roce 1973 nepřiznala, že s ním čeká dítě. On sám tak Dominiku viděl, až když měla půl roku.

Trable s prací

Gottova dcera se podle našich informací zoufale snažila získat v Helsinkách dobrou práci. Při posledním pobytu v Praze si udělala kurz kosmetičky i se všemi potřebnými zkouškami. Aby ale toto řemeslo mohla ve Finsku provozovat, musela by mít vlastní salon, anebo si do něho koupit alespoň vlastní křeslo. Na to ale nemá. „Začala tedy opět dělat servírku v luxusní japonské restauraci. Psychicky je ale už tak sešrotovaná, že tu náročnou práci nestíhala, a tak o ni přišla...“ dozvěděl se Blesk.

Nepřidaly jí samozřejmě ani věčné obavy o zdraví jejích nejbližších: O mamince už řeč byla, tatínka Karla už taky zjevně opouštějí síly a manžel Timo Tolkki (53), muzikant z kapely Stratovarius, má dost starostí sám se sebou... Bojuje s maniodepresí, a tudíž je skutečně ten poslední, kdo by Gottově dceři, i kdyby milionkrát chtěl, dokázal pomoci… 

VIDEO: Znovuzrozený Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou

Video
Video se připravuje ...

Znovuzrozený Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou David Turek

 

Fotogalerie
55 fotografií