Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malý Ivánek (†2) spadl do hrnce s vařící vodou: Lékaři ho nedokázali zachránit!

Autor: ital - 
7. května 2019
17:26

Krutá nehoda se stala na Ukrajině ve vesnici Susidovyči. Dvouletý Ivan Maletyč spadl do hrnce s vařící vodou, který jeho matka postavila na zem, zatímco si skočila do obchodu. Otec, který byl na zahradě, doběhl do kuchyně, kde našel popáleného chlapce. Ivánek utrpěl popáleniny na 70 % těla a byl převezen do nemocnice ve Lvově. Po deseti dnech bolestí nakonec boj o život prohrál.

Deset dní bojoval Ivan Maletyč (†2) v nemocnici ve Lvově na Ukrajině o život poté, co spadl do hrnce s vařící vodou. K nehodě došlo v ukrajinské vesnici Susidovyči v domě chlapcových rodičů.

Měl být transportován do dětské nemocnice Shriners v Bostonu americkém státě Massachusetts, kde by měl podle tamních lékařů o čtvrtinu vyšší šanci na přežití, jenže k tomu už nedošlo. 

Ve čtvrtek chlapec, který utrpěl popáleniny na 70 % těla, z toho některé až 4. stupně, svůj boj o život prohrál, poté co se jeho zdravotní stav náhle zhoršil. „Chlapec měl kriticky nízkou hladinu bílých krvinek. Jeho imunitní systém zkolaboval,“ řekl vedoucí Centra pro popáleniny ve lvovské nemocnici Vasyl Savčin.

Jeho maminka Ivanna Maletyčová, jež s ním trávila veškeré chvíle v nemocnici, si dává vinu za smrt svého synka. „Můj malý synáček Ivánek odešel. Zemřel dnes v 2:45 v noci,“ sdělila ve čtvrtek zdrcená Ivanna.

K nehodě došlo, když matka čtyř dětí Ivanna ohřála vodu v obrovském hrnci, aby mohla vyprat nějaké prádlo. Poté hrnec položila na zem a šla do obchodu koupit chleba. Ivanův starší bratr se zrovna díval na animované pohádky a jejich otec byl venku. „Myslím, že vešel do kuchyně a nešťastnou náhodou spadl do vařící vody. Manžel byl venku na dvoře. Když uslyšel křik, utíkal domů,“ pověděla Ivanna.

Když otec doběhl do kuchyně a uvědomil si, co se stalo, svlékl Ivánkovi oblečení a dal jej pod studenou vodu. Následně jej převezli v kritickém stavu do nemocnice. Děsivé snímky ukazují, jak chlapec leží na lůžku zabalený do obvazů nasáklých krví. „Zlomilo mi to srdce. Nikdy si neodpustím, co se stalo,“ vyčítá si zdrcená matka Ivanna.

pepen ( 7. května 2019 21:55 )

Bohužel budu tvrdý,ale matka která má malé dítě-nemůže nechat hrnec
s vařící vodou na zemi a odejít do obchodu !!!!!!Musí to dítě někdo
hlídat-každý moc dobře ví-co tak malé dítě dokáže-jak je zvídavé
!!!Je to jen a jen její chyba !!!! 

verka1 ( 7. května 2019 21:19 )

Smutný příběh a toto se může stát i v našem státě.

Kazin ( 7. května 2019 21:12 )

Vy jste vážně tupci jen že se to stalo v Rusku tak jste modří. Tady
dítě jedno utopené, jedno v jimce a kolik jich uz matky po porodu usmrtili?
Nevíte jaké neštěstí může potkat zitra Vas

offline ( 7. května 2019 20:34 )

Přestože z Ukrajiny odešlo po roce 1990 především do Západní Evropy
asi 10 milionů Ukrajinců, jejich počet na Ukrajině se nijak zásadně
nesnížil. Jaký div, když každá statečná ukrajinská matka porodí 4 -
5 dětí.

luklovah ( 7. května 2019 20:17 )

Ta matka musí být tupan prvního stupně ale co v takové zaostalé zemi jako
je Rusko mužete čekat.Oni musí ohřívat vodu v hrnci a ještě nechá ta
retarda dítě bez dozoru a jde nakupovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání