Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chlapeček (2,5) spadl do žumpy. Záchranáři jej museli oživovat

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
25. března 2019
21:37

K obrovskému neštěstí došlo o víkendu ve slovenské obci Skerešovo. Teprve dvouapůlletý chlapeček tu spadl do žumpy na dvoře rodinného domu. Záchranáři jej oživili a letecky transportovali do nemocnice.

Slovenští záchranáři museli v neděli resuscitovat malého chlapce (2,5), který spadl do žumpy na dvoře rodinného domu v obci Skerešovo. Na místo také dorazil vrtulník leteckých záchranářů.

„Záchranářský vrtulník přistál na nejbližším vhodném místě, odkud byla lékařka převezena na místo v policejním autě. Chlapeček byl v péči pozemních záchranářů, kteří jej na místě resuscitovali. Lékařka se přidala k rozšířené kardiopulmonální resuscitaci, která dopadla úspěšně,“ uvedla mluvčí leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková.

Po zabezpečení základních životních funkcí převezli chlapečka k vrtulníku, kde jej připojili na umělou plicní ventilaci. S těžkým podchlazením jej v kritickém stavu převezli do Dětské fakultní nemocnice v Bánské Bystrici.

„Chlapeček pobíhal po dvoře, na žumpě byl poklop. Najednou se jim dítě ztratilo z dohledu, s překvapením ho našli v žumpě. Doufáme, že se vyléčí,“ řekla slovenskému serveru Čas.sk jedna ze sousedek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání