Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

V karlovarském babyboxu našli Vendulku: Maminka s odložením váhala

Autor: DH - 
26. března 2019
10:42

Úterní ráno přineslo nemocnici v Karlových Varech překvapení. Na krátkou chvíli tu zaznamenali otevření dvířek babyboxu, která se ale nakonec znovu zavřela a schránka zůstala prázdná. V krátkém čase však dvě ženy osobně přinesly na dětské oddělení novorozeně.

O nálezu informoval média zakladatel sítě babyboxů Ludvík Hess. Ten uvedl, že mu telefon ohlásil otevření dvířek babyboxu v Karlových Varech krátce po šesté hodině ranní v úterý 26. března. Něco se mu ale nezdálo, když se pak matka rozhodla babybox po patnácti vteřinách zavřít. Háček byl v tom, že je znovu otevřít nelze, resetovat je smí jen personál nemocnice.

Vše měla nakonec matka vyřešit tím, že před nemocnicí poprosila dvě ženy, které dítě následně odevzdaly na dětském oddělení. Alespoň to tedy tak tvrdily. V současné chvíli není jasné, zda se nejednalo přímo o matku s kamarádkou, ale to už pravděpodobně zůstane tajemstvím.

Novorozená holčička je podle Hesse naprosto zdravá, jen jí byla zima, tak ji v současné době zahřívají sestřičky. Sám zakladatel systému babyboxů pak malou krásku pojmenoval Vendulka. Ta je druhým dítětem z Karlovarského babyboxu a celkově 187. nalezeným novorozenětem v České republice.

Video  Zakladatel babyboxů Ludvík Hess při zahájení testovacího provozu schránky pro odložené děti v Blansku  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

dvorece ( 18. dubna 2019 10:47 )

Máte pravdu. Žena nosí dítě 9 měsíců, mezitím se jí mohl změnit život. Třeba nemá kam s děckem jít...

Michaela Pech ( 27. března 2019 11:12 )

Michaela Pech ( 27. března 2019 11:10 )

Dobrý den mě se strašně líbí jak jsou všichni chytrý,ale co takhle se zamyslet co ty ženy dožene k tomu že své děti odloží?? Neříkám že je to něco za co je chválit,ale pak když se najde mimčo v lese v kontejneru atd ... Tak každý pak říká vždyť jsou babyboxy tak proč ho nedala tam? Tak nevím ale myslím že babybox je ta nejlepší věc na vyřešení problému a mimčo se dostane do rodiny která ho bude milovat jako vlastní!!! Pánovi co vymyslel babybox velký DĚKUJI

vemenozmojistary ( 26. března 2019 13:00 )

MAMINKA s odložením váhala? To není maminka, to je pouze rodička! Maminka se takoto nechová!

1pravda1 ( 26. března 2019 12:33 )

No právě, že ty matky nejsou normální, nebo jsou zoufalé, ale zase nejsou tak v nepořádku, že dítě zabijí. Lidié se nechovají vždy běžně, např. dvě mladé dívky v sobotu ráno jdou na koleje a lehnou si a čekají na smrt. Kdyby se někomu svěřily, možná jim bylo pomoci. Raději o matce dítěte něco vědět třeba včetně zdravotních problémů, které může mít i dítě, než nedat matce kromě odložení dítěte žádnou pomoc, radu, nic. Ale to je můj názor.

Zobrazit celou diskusi