Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zvrat v případu Káji (pův. 1,5) z babyboxu: Je ještě starší! Našel se papírek s pravým jménem

Autor: dce, čad - 
22. ledna 2019
16:31

Pořádně překvapení byli lékaři v Pelhřimově, když otevřeli v pátek před půlnocí místní babybox. Uvnitř byl chlapeček, který se tam ovšem sotva vešel. Karlíka, jak ho pojmenovali, považovali za asi 15měsíční dítě. Ukázalo se ale, že je ještě starší!

Pravdu o odloženém chlapci odhalil lísteček, který patrně matka ukryla do kapsičky mikiny, již měl chlapeček na sobě. Byly na něm veškeré jeho údaje včetně křestního jména a data narození. „Na tom lístku stálo, že se chlapec narodil v únoru 2017," řekla Blesku mluvčí nemocnice Petra Černo.

To je oproti domnělým 15 měsícům pořádný rozdíl, má ale jednoduché vysvětlení. Chlapeček byl patrně z celé věci velmi vystresovaný a z babyboxu původně vůbec nechtěl ven. Nemluvil ani se nijak neprojevoval. Lékaři ho tedy na JIPce rychle prohlédli, aby mohli vyloučit, že je v ohrožení života. Byl pouze podchlazený, jinak je ovšem zcela zdravý.

Zjistili, že má šest zoubků, váží 9,5 kilogramu a měří 82 centimetrů. Až později na oddělení se chlapeček rozpovídal. „Zvládá základní komunikaci a je to moc šikovný a hravý klučík," vysvětluje Petra Černo s tím, že dítě je milé, skromné a nevyžaduje žádnou extra pozornost.

V současné době je Karlík stále v nemocnici, v brzké době by však měl být svěřen do pěstounské péče.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

papik ( 25. ledna 2019 11:51 )

Spíš se dostali do spárů nějakého exekutorského "dobráka". Ještě než zahájíte petici za instalaci samostřílu ke každému babyboxu, nechcete se prosím vyšetřit, jestli jste alespoň IQ pozitivní.

papik ( 25. ledna 2019 11:47 )

Ó ano, k babyboxu dáme samostříl, ne? Jděte se léčit, pro začátek bych doporučil nohy v teple.

dvorece ( 25. ledna 2019 07:21 )

Pravé jméno je riskantní říkat u tak velkého dítěte. Určitě už bylo zapsané na matrice a navíc se musí zjistit, zda nejde o unesené dítě. Drbny z matriky by mohly lecos prozradit, co by v zájmu děcka být nemuselo. V každém případě, pokud ho odložili normální rodiče, dítě je dobře živené, není traumatizované, nenese známky týrání, tak rodiče museli být ve velmi těžké situaci, kdy volili z lásky k dítěti i tuto cestu, aby ho ochránili. Radikální, vulgární soudy dávají jen id.ioti.

Zdenulinka1 ( 23. ledna 2019 04:14 )

preji at ma milujici rodice

1pravda1 ( 23. ledna 2019 00:46 )

Tak snad matku nikdo nedonutil dát zdravé a šikovné dítě do babyboxu. Jinak je dobře, že chlapeček bude slyšet na své opravdové jméno a má datum narození, a nedají mu ho odhadem. Tak by to měly udělat všechny matky, alespoň to datum narození přidat k dítěti. Jinak je to podivné, dvouletý kluk, vše v pořádku a přitom ho odložili a to navždy. Klidně ho mohli dát do Klokánku a navštěvovat, kdyby měli nějaké dočasné problémy, i to se stalo.

Zobrazit celou diskusi