Svou oběť napadl trojlístek ve čtvrtek večer v parku v Luční ulici v Žabovřeskách. „Muže tam vylákali pod záminkou obchodní schůzky,“ řekl policista Pavel Šváb.

Místo byznysu ale v parku dva z útočníků mladíka brutálně zmlátili a oloupili o několik desítek tisíc korun. „Pak jej naložili do auta a odvezli do lesa mezi Brnem a Bílovicemi nad Svitavou. Tam ho nechali napospas osudu,“ dodal policista.

Vážně zraněný mládenec z posledních sil zavolal na tísňovou linku. Nevěděl ale, kde přesně je. Při určení jeho polohy naštěstí záchranářům pomohly aplikace v jeho mobilu.

Kriminalisté trojici útočníků bleskově dopadli, soudce na ně uvalil v neděli vazbu. Nejmladší z gangu, čerstvě plnoletý, studuje na střední škole. O čtyři roky starší kumpán je řidičem, nejstarší, 23letý útočník je dokonce vysokoškolák. Všem hrozí za pokus vraždy 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Policisté hledají svědky, kteří se ve čtvrtek mezi 20. a 21. hodinou pohybovali v okolí domu v Luční 21 a všimli si pohybu lidí nebo aut. Přihlásit se mohou na lince 158.

VIDEO: Pes Jack odhalil vraždu na severu Moravy.