Už je to pět let, co se na finských obrazovkách objevil kriminální seriál Mustat lesket neboli Černé vdovy. Těžko říct, zda jako předloha posloužil americký thriller Černá vdova z roku 1986. Každopádně ve Finsku slavil úspěch. Seriál, který odstartoval 11. března 2014, posbíral ve své domovině řadu televizních ocenění a zamířil i za hranice. Kromě sousedního Švédska a Norska si licenci na remake koupily USA, Francie, Německo, Španělsko a také Česko.

Sexy vražednice Jitka Čvančarová (40), Jana Plodková (37) a Lucia Siposová (38) hravě převálcovaly Bábu z ledu na ČT1 i novácký The Voice Česko Slovensko. Se sledovaností 1,56 milionu diváků starších 15 let se staly jasnými vítězkami nedělního večera. Na reprízu filmu režiséra Bohdana Slámy (51) v titulní roli se Zuzanou Kronerovou (66) se dívalo »jen« 656 tisíc diváků a druhý díl »Hlasu« si pustilo dokonce ještě o 17 tisíc lidí méně.

Černé vdovy po česku vznikly pod scenáristickou a režisérskou taktovkou Radka Bajgara (56). Původní seriál se ve Finsku dočkal dvou řad po 12 dílech, u nás bylo natočeno zatím jen osm.

Jak se Černé vdovy zbaví krutých manželů? Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Jak se Černé vdovy zbaví krutých manželů? Podívejte se na video! FTV Prima

Fotogalerie
36 fotografií