Hlavní postava – kyborg se srdcem i duší, Alita, je v původní verzi živá herečka Rosa Salazarová. Po celou dobu natáčení totiž její obličej, na němž měla nakreslené značky, snímala speciální kamera, která měla za úkol zachytit sebemenší změny v pohybech rtů, očí i svalů. Získané informace byly následně zpracovány animátory v počítači a vznikla tak finální animovaná postava Alita.

Akčňák Roberta Rodrigueze stál neuvěřitelných 200 milionů dolarů (cca 4,5 miliardy korun) a je to zatím Rodriguezův nejdražší snímek. Tím druhým je pak Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) s rozpočtem 1,5 miliardy korun. Hlavní natáčení sci-fi novinky začalo v Austinu v Texasu 17. 10. 2016 a všechny tři díly japonského komiksu Gunnm, které byly předlohou filmu, vyšly i v ČR v nakladatelství Crew.

Skutečná herečka

Pro hlavní hrdinku, Rosu Biancu Salazarovou, je toto zatím asi největší herecký počin. Rosa se narodila 16. 7. 1985 a herectví bylo jejím snem již od dětství. První větší úspěch přišel v roce 2009, když se přestěhovala do LA. Tenkrát zabodovala na castingu dvou úspěšných televizních seriálů American Horror Story: Murder House a Famílie. Mimo jiné si zahrála třeba Brendu ve filmu Labyrint: Zkoušky ohněm.

O filmu

Kyborg Alita se srdcem a duší dospívající holky si po probuzení nepamatuje svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), ale díky své zvědavosti poznává i odvrácenou stránku města Iron City. V něm žije s doktorem Idem (Christoph Waltz), kvůli svým mimořádným schopnostem se ale Alita zanedlouho dostává do hledáčku nájemných zabijáků, kteří terorizují město. Ti teď mají jediný úkol – zničit Alitu. A z obyčejné kyberholky se stává bojový anděl.

Fotogalerie
17 fotografií