„Je to moje charakterově nejkřehčí postava. Radila jsem se se ženou, která si touto transformací prošla, a uvědomila jsem si, že je to naprostá žena. Já jsem se zastyděla a díky ní si vlastně uvědomila, co je to ženství. Od té doby jsem křehčí. Tolik nepiju, nekouřím," vypráví v rozhovoru Stárková, kterou role Dáši katapultovala mezi nejznámější herečky současnosti. 

Kontroverzní postava transsexuálky Dáši, ještě navíc v kontrastu se syrovým prostředím severních Čech, je něco, co v naší televizi ještě nebylo a herečka je na svou roli patřičně hrdá, protože je spojena i s osvětou. 

„Nebojí se být sama sebou, neutíká, jde zpátky do místa, kde vyrůstala, kde ji všichni znají. Většina trans lidí, kteří si projdou touto proměnou, změní úplně svou identitu a jdou žít do jiného místa, protože se bojí, jak budou přijatí," chválí své herecké alter ego Stárková.

„Mezi homosexuály jsem vyrůstala, v divadlech jsem okolo sebe měla kolegy homosexuály, byla jsem v komunitě transsexuálů. Je mi ctí, že můžu hrát takovouhle postavu," dodává ke své roli herečka a příležitostná zpěvačka. 

Aby docílila patřičné ženskosti, musela si nechat pro roli v seriálu zvětšit dokonce i poprsí. V rozhovoru přiznala, jak k tomu kostymérkám pomohla. 

„V reálu já takové poprsí jako Dáša nemám. Je to jednoduché. Je to taková babičkovská rada. Smotáte si ty nejvlněnější a nejsilnější ponožky, jaké máte, a dáte si je do podprsenky, takže vám vznikne ještě mnohem větší push up velikost," prozradila fígl na větší ňadra sympatická švagrová herce Václava Neužila (39). 

VIDEO: Ukázka ze seriálu Most!

Video
Video se připravuje ...

Ukázka ze seriálu Most! Česká televize

Fotogalerie
81 fotografií