Život se s ním nemazlil už od dětství. „Vyrůstal jsem mezi darebákama, to byla taková celá ulice, strašný! Takové ghetto. Vzali mě až na třetí zvláštní školu. Pak mě táta ve třinácti vyhodil na ulici,“ přiznal Godla, který se chytil nesprávné party.

„No kradli jsme, chlastali, asi si to umíte představit. Strašný blbosti! Až jsme jednou udělali tu loupež. Já ani pořádně nevěděl, že jsme něco provedli. Stalo se to v roce 1994, bylo mně osmnáct. Chytili nás policajti a bylo to,“ zavzpomínal v rozhovoru pro časopis Téma na krádež alkoholu s tím, že dostal pět a půl roku za mřížemi.

Po návratu z vězení se přestěhoval do Postoloprt, kde měl bratrance. A tam také poznal svou záchranu v podobě manželky Jany. Jenže než začal sekat dobrotu, s manželčiným bratrem spadl do alkoholu a hraní na automatech. „Dala mi na výběr: Buď já, nebo automaty,“ přiznal představitel seriálového Franty. Jenže ani potom neměl na růžích ustláno. Aby uživil rodinu, pracoval jako dělník, který hází obrovské kameny na náklaďák, a za den vydělával jen 300 korun. „V té době ještě zavřeli manželčina bráchu, rodiče zemřeli, nejdřív jeden, pak šel hned druhý, čtyři měsíce po sobě. Takže pohřby, zadlužili jsme se. Byli jsme úplně v čudu,“ zavzpomínal na nejtěžší životní období.

Štěstěna se k němu otočila čelem až v roce 2014. Při obecně prospěšných pracích ho objevil režisér filmu Cesty ven, oceněného sedmi cenami Český lev, Petr Václav. „Uklízeli jsme nějaký bordel na náměstí, což byla další katastrofa. Děláte za nic, za nějaké odpracované hodiny. No a já šel vrátit na dvůr lopaty. A tam byl zrovna nějaký casting. A tam si mě všiml režisér,“ zavzpomínal na neuvěřitelnou náhodu, které musel jít hodně naproti. V té době totiž neměl ani na cestu do Prahy.

„Řešil jsem, jak se na natáčení dostanu, protože jsem neměl ani korunu. Vzal jsem telefon, který jsem měl doma, a odnesl ho do zastavárny. Vystačilo mně to ale jenom na cestu do Prahy, zpátky bych se už nedostal,“ svěřil Godla, kterého naštěstí filmaři z Prahy už dopravili na natáčení do Ostravy. Dnes je z něj v Chomutově hvězda první velikosti. „Všichni se se mnou chtějí vyfotit. V Kauflandu mě lidi zastavují, na poště na mě nedávno volaly doručovatelky,“ pochlubil se Godla.

„Teď mě jenom trápí, že manželka má v péči postiženého bratra. On byl původně v nějakém ústavu na Slovensku, ale jeho táta si ho vzal domů, když mu bylo patnáct. On nemluví, je úplně mimo, zbavili ho svéprávnosti. Jenže teď je mu pětačtyřicet a žije s námi, protože nikoho jiného nemá,“ přiznal herec, který řeší navíc problém s bytem, kde žije s manželkou, třemi dospělými dětmi a postiženým švagrem.

„Jsme v malém dva plus jedna. Starší syn ještě čekal dvojčata, to jsem se moc těšil, ale bohužel to nevyšlo. Teď jsem si sehnal po dlouhé době 4+1 a čekám, jak to dopadne. Ve vesničce za Chomutovem. Měli bychom se v únoru stěhovat,“ doufá současná seriálová hvězda v lepší budoucnost.

VIDEO: Ukázka ze seriálu Most! České televize

Video
Video se připravuje ...

Ukázka ze seriálu Most! České televize Česká televize

Fotogalerie
45 fotografií