Diváci seriálu Most! si zřejmě zvykli na humor toho nejdrsnějšího kalibru a včerejší díl pro ně byl menším zklamáním. „Tenhle díl mi přišel smutnější a hodně reálný,“ postěžovala si jedna z fanynek na sociální síti. „Spíš opravdu život, ano, byl to docela smutný díl, třeba ti malí kluci z Chánova, úkolovaní tatínkem,“ přitakává další.

A objevil se i názor, že včerejší díl byl i trochu moc výchovný, když se zaobíral těžkým začleňováním lidí po změně pohlaví do společnosti, nemožností vzdělávání romských dětí kvůli vlivu rodičů, koukání na Romy skrz prsty v luxusních podnicích a tak podobně. Složitá témata zkrátka byla tentokrát obalena tak tenkou vrstvou humoru, že už si jich všiml takřka každý. Ale třeba to byl záměr, vždyť Most! pomalu míří ke svému závěru.
 

Fanoušci Mostu! si zkrátka zvykli na pořádnou divočinu, z čehož dost možná pramení jejich rozladění po posledním odvysílaném dílu. „Ale člověk by si měl uvědomit, že vyprávíme příběh o nějakých lidech, z nějakého prostředí,“ obhajuje své dílo režisér Jan Prušinovský. Původně měl navíc seriál vypadat trochu jinak. „Jak se časem rozvíjel, Romové do něj vstoupili o něco víc,“ uvedl scenárista Petr Kolečko

Přestože poslední divácké reakce jsou trochu rozporuplné, sledovanost kontroverzního seriálu roste. Včerejší díl si pustilo 1,68 milionu diváků, a seriál se tak stal nejsledovanějším pořadem večera.

Je tedy jasné, že osudy seriálových hvězd diváky zajímají a nejčastějším tématem je, jestli Eda dostane do postele Pavla, pardon Dášu, přestože má moc chlapské palce u nohou.

Závěr včerejšího dílu nakonec přece jen potěšil i ty, co mají rádi humor poněkud hrubšího zrna. Návštěva nevěstince v roli impotentního hospodského Edy v podání herce Michala Isteníka, byla totiž nezapomenutelná. "Od chvíle, kdy Luďan s Edou vyrazili pařit, to začala být zábava, do tý doby jsem při seriálu stihl v klidu vyřídit i maily," říká jeden z diskutujících.

 

Fotogalerie
61 fotografií