Ve stejné době, kdy si nahmatala bulku v prsu, lékaři objevili jejímu staršímu bratrovi Alexandrovi nádor na mozku. Zatímco ona svůj boj se zákeřnou nemocí vyhrála, milovaný bráška to štěstí neměl.

Sáhla si na dno

O dva roky později přišla o maminku, uznávanou novinářku Taťánu Lukešovou (†88), která obě děti vychovávala sama. Tatínek, filmový architekt a ilustrátor dětských knížek Rudolf Lukeš (†53), zemřel, když bylo Báře pouhých sedm let...

„Sáhla jsem si na dno,“ říká herečka, která se musela vypořádat s tolika tragédiemi. Když bojovala s rakovinou, myslela si, že neuvidí dospívat ani své syny. Její chuť žít byla ale silnější! Herečka, která si nedávno zahrála i císařovnu Sissi v seriálu Já, Mattoni či překladatelku z Dabing Street, v pondělí oslavila padesátku. „Jsem ráda, že žiju! Z ničeho a nikoho se už nepodělám,“ tvrdí jubilantka, kterou čeká spousta krásné práce v televizi i v divadle.

Největší opora

Na narozeninovém večírku v pražském Divadle v Celetné pochopitelně nemohl chybět manžel Vasil Fridrich (42), známý např. jako vyšetřovatel z filmu Metanol. Právě on jí byl velkou oporou v nejtěžších životních chvílích.

Mezi gratulanty byli také režiséři Petr Zelenka (51), Roman Vávra (53) či divadelní principál Jakub Špalek, který oslavil padesátku loni. Dorazily také herečky Bára Kodetová (48), Milena Steinmasslová (63), Kristýna Frejová (47) nebo Monika Zoubková (42) alias problémová Tereza Benešová ze seriálové Ordinace.

VIDEO: Herečce na rakovinu zemřela kamarádka!

Video
Video se připravuje ...

Barboře na rakovinu zemřela kamarádka Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Fotogalerie
26 fotografií