V rámci rozvodu podal Plekanec na Vondráčkovou žalobu, na jejímž základě byly oběma jejich dětem – Matyášovi (7) a Adamovi (3) – odebrány pasy. Lucie je tedy s dětmi nucena setrvávat v Montrealu. „Nedá se s tím nic dělat. Lucii je to strašně moc líto, přeje všem příjemnou zábavu a filmu štěstí a posílá na premiéru za sebe své rodiče,“ řekla pro Aha! Jana Šafářová z distribuční filmové společnosti Bioscop.

„Je to opravdu mrzuté, protože Lucčin herecký výkon je ve filmu vynikající a na premiéře by byla za hvězdu,“ podotýká Adamec, který film točil podle Hanzlíkova scénáře. Lucii s filmem ale pojí ještě mnohem víc než herecký výkon. V době, kdy se Léto s gentlemanem točilo, Plekanec proflákl jejich manželskou krizi. Následovala žádost o rozvod. A aby toho nebylo málo, Lucčina role ve filmu odpovídala životní skutečnosti.

„Chodím do práce, mám děti a na všechno jsem sama. Já se asi rozvedu,“ říká v jedné replice. „Jak té holce asi muselo být, když tyto věty říkala. My o její situaci doma ještě nevěděli. A musím uznat, že na sobě opravdu nedala nic znát. Muselo to pro ni být hodně těžké,“ komentuje režisér Adamec.

Zatímco snímek bude mít slavnostní premiéru 13. února v pražském kině Lucerna a den nato, na Valentýna, půjde do kin, Lucie se syny bude dál uvězněna v zasněženém Montrealu.

„Ale já teď do Česka ani nemůžu, protože jsem byla obviněna svým mužem a synům sebrali pasy, takže i kdybych chtěla, nemůžu přiletět. Čekám, až bude další soud a všechno nám dají zpátky,“ vysvětlila svoji situaci pro Top Star zpěvačka.

Oficiální trailer: Hanzlíkovo Léto s gentlemanem představuje hlavní hrdiny.

Video
Video se připravuje ...

Oficiální trailer: Hanzlíkovo Léto s gentlemanem představuje hlavní hrdiny. Bioscop

Fotogalerie
51 fotografií