Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mrakodrapem otřásla série výbuchů. Zemřel nejméně jeden člověk, na místě jsou zranění

Autor: ČTK, nkov - 
25. ledna 2019
13:34

Nejméně jednoho mrtvého a blíže neupřesněný počet zraněných si dnes vyžádala série explozí, které otřásly mrakodrapem ve městě Čchang-čchun na severovýchodě Číny. Informovala o tom agentura AFP, podle níž úřady incident vyšetřují jako trestný čin.

První z výbuchů se ozval z vozidla zaparkovaného v suterénu výškové budovy patřící firmě Dalian Wanda Group, asi o tři minuty později nastala další exploze v 30. poschodí. Podle různých zdrojů se v budově nachází v dolních patrech mimo jiné nákupní středisko a restaurace, výše pak byty a kanceláře.

Konglomerát Dalian Wanda Group vlastní realitní magnát Wang Ťien-lin, který byl podle časopisu Forbes loni čtvrtým nejbohatším člověkem v Číně s odhadovaným jměním 22,9 miliardy dolarů.

Na sociálních sítích byly zveřejněny záběry zachycující explozi, kouř a lidi, kteří s křikem z místa prchají. Agentura AFP uvedla, že se jí zatím nepodařilo ověřit pravost videí. Svědci tvrdí, že slyšeli až dvacítku výbuchů.

Lidé z domů v okolí budovy, která je označovaná jako Wanda Plaza Apartment či Wanda Shopping Plaza a nachází se v rušném centru města, byli evakuováni.

Čchang-čchun je metropolí provincie Ťi-lin a s 7,4 milionu obyvatel patří k největším městům v severní Číně.

Video  Čínským mrakodrapem otřásla série výbuchů  - Twitter/sushmit kumar
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi