Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapci v sukních? Zvrácený gender, zuřil Fiala nad školní akcí. Ředitel odráží výhrůžky smrtí

Autor: pal - 
6. ledna 2019
20:15

Místopředsedovi SPD Radimu Fialovi se povedl pořádný přešlap, když zveřejnil na Facebooku fotografii studentů Gymnázia Blansko. Na ní jsou v rámci letního projektu chlapci oblečení do sukní a děvčata do pánského oblečení. Fiala bez toho, aby zkoumal pozadí snímku, na sociální síti uvedl, že „zvrácená genderová teorie už pronikla i do našich škol“. Gymnázium tak od fanoušků SPD dostalo hned několik výhrůžek smrtí. Na útok politika zareagoval i ředitel instituce s tím, že politik fotku vytrhl z kontextu a že tato akce podporuje model fungující tradiční rodiny daleko více, než aktivity Fialy.

Zasdílet na sociální sítě něco, co není tak docela pravdivé, se povedlo dalšímu poslanci SPD. Tentokrát to byl Radim Fiala. Na svůj facebokový profil umístil fotografii, kterou stáhl ze stránek Gymnázia Blansko. Na snímku jsou vyfocení studenti v sukních a studentky v „typicky mužském“ oblečení. 

A poslanec SPD fotografii, aniž by si zjišťoval hlouběji, o co se jedná, tvrdě zkritizoval. „Zvrácená genderová teorie už pronikla i do našich škol. Chlapci v rámci výuky společenských věd na Gymnáziu v Blansku nosí sukně, aby ukázali, že "Jinej neznamená špatnej: I muži mají právo na sukni",“ napsal.

Pak se rozohnil nad „perverzní genderovou teorií“ a přidal varování o tom, jak se „všechny totalitní režimy pokoušely znásilňovat děti.“ SPD údajně udělá vše pro to, aby společnost a naše děti „ubránila před neomarxistickým nátlakem.“

Poslanec SPD tím na svém profilu vyvolal vášně. Přestože, jak vyplývá z popisu na stránkách Gymnázia Blansko, se jednalo o studentskou zábavnou akci s heslem „Ukaž, že máš smysl pro humor a předsudky ti jsou cizí...“, příznivci Radima Fialy se do studentů i gymnázia ostře pustili.

Na to reagoval ředitel instituce Radek Petřík. „Jsem šokován agresivitou a vulgaritou diskuse, která se rozpoutala na FB profilu pana poslance. V ní jsou slovně napadáni naši studenti a je nám vyhrožováno dokonce fyzickou likvidací,“ upozornil na stránkách školy.

„Jako ředitel jsem povinen se proti tomu důrazně ohradit a využít všech relevantních právních kroků ke zjednání nápravy (neoprávněné stažení a sdílení fotografie z našich www stránek, dehonestace našich studentů a našeho gymnázia),“ dodal.

Petřík upozorňuje, že Fiala celou fotografii vytrhl z kontextu a že by se měl více zajímat, o čem vlastně celá akce byla. „Takové akce podporuji, protože si myslím, že ve svém výsledku díky respektu, diskusi a kritickému myšlení podporují např. model fungující tradiční rodiny daleko víc, než různé zákazy a příkazy, nadávky, netolerance a katastrofické scénáře, které se objevily na facebookovém profilu pana poslance,“ dodal Petřík.

A ukázal, že má i smysl pro humor. „Vážený pane poslanče, abyste nemusel příště složitě hledat, rád bych Vás informoval, že už teď připravujeme další happening s názvem: Jinej neznamená špatnej: Tvůj názor nás zajímá, pokud ho umíš slušně vyjádřit!“ vzkázal místopředsedovi SPD. 

Video se připravuje ...
Další videa