Naší snahou je podpořit sdělení, že nás hudba jako univerzální jazyk může spojovat. Ženám dovoluje pochopit druhé, kteří se jinak tak výrazně liší v názorech. Akce nabídne určitý vhled do toho, jak posledních 100 let hrála hudba významnou společenskou roli při různých příležitostech,“ zve Institut moderní hudby, kterou akci spolupořádá s UMtrhem, Move Association (CZ), Stichting Nederlandse Muziek Export (NL) a Noise of Art (UK) za podpory Magistrátu hlavního města Prahy, Městské části Praha 3 a České hudební Rady.

„Těšte se na jazz, rock and roll, latinskoamerickou hudbu, beat, reggae, psychedelie, rock až k elektronické hudbě směrem k budoucnosti. Hudba byla a je v interakci se streetmusic a silně s afroamerickou black street music,” vysvětluje producent akce Jaroslav Raušerz Move Association.

Součástí akce bude veřejný dětský workshop, který poodhalí procesy současné hudební tvorby a nabízí investici do vlastního rozvoje. Na projektu se podílí ve vzájemné spolupráci tři různé instituce z Nizozemska, Anglie a České republiky. Klíčovou postavou zastupující britskou stranu je oceňovaný hudebník a producent Ben Osborne, za holandskou Merlijn Poolman a HJ Vermeulen a za českou stranu producent Jaroslav Raušer.

Video
Video se připravuje ...

Idol dívek Albert Černý: Na hlavě má květák Adam Balažovič