Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec (†16) zachránil bratrance před medvědem: Jeho však roztrhal!

Autor: shp - 
12. listopadu 2018
13:53

Bratranci Rodion (†16) a Boris Burakovi (13) z ruské Kamčatky byli na procházce v lese, když se na ně zničehonic vyřítil rozzuřený medvěd. Šelma napadla mladšího chlapce, ale byla ihned vyrušena Rodionem, který začal hulákat a odlákal ji hlouběji do lesa. Svého bratrance tím zachránil, sám však za své hrdinství zaplatil životem.

Když vyděšený Boris přiběhl do rodné vesnice, okamžitě zalarmoval všechny kolem a řekl jim, co se stalo. Rozjela se ihned rozsáhlá pátrací akce, do níž byli zapojeni lovci, zdravotníci, hasiči i příbuzní odvážného chlapce. Medvěda se podařilo najít, na záchranu Rodiona však bylo již pozdě.

Jakmile lovci spatřili šelmu, okamžitě ji zastřelili. Pak si všimli, že pod medvědem leží v listí a větvích zahrabaný Rodion jako jeho trofej. Přítomná zdravotnice mu šla změřit puls, aby zjistila, zda ještě žije, ale pak přišel šok a zděšení. Chlapec měl urvanou spodní část těla, zdeformované ruce a prokousnutou hlavu.

Našli tříletého predátora, který zahrabal tělo staršího teenagera. Šelma byla zastřelena na místě,“ okomentoval pátrací akci předseda Kamčatské oblasti Vladimir Vojtsekhovskyj. „Třináctiletý hoch utekl a nahlásil útok. Starší teenager zemřel ve spárech šelmy, když chránil bratrance,“ dodal mluvčí Ruské vyšetřovací komise.

Místní obyvatelé i ruská média z celé země ocenili Rodionovu statečnost. Chlapcovi kamarádi mu natočili dojemné video k uctění jeho památky. „Pamatujeme, milujeme, truchlíme. Navždy zůstaneš v našich srdcích. Sbohem,“ říkají na něm. Očekává se, že bude Rodion posmrtně oceněn za svou statečnost.

Taurus70 ( 12. listopadu 2018 19:32 )

Chudak kluk,zachoval se statecne😕😕

Lisa Williams ( 12. listopadu 2018 17:38 )

Chceš najít si ženu na jednu noc? Vítejte na ==> www.3xDate.top

naidka ( 12. listopadu 2018 16:47 )

Dobroseři nejsou ochránci zvířat, praví a nefalšovaní dobroseři mají úplně jiné plány a cíle, než zachránit jednoho medvěda.

naidka ( 12. listopadu 2018 16:40 )

Jistě to bylo pro chlapce překvapení, že na Kamčatce se může vyskytnout medvěd. Kdo by to byl řekl.

Jarabak ( 12. listopadu 2018 15:39 )

"Šelma byla zastřelena na místě". A u nás trvá 14 dní, než se získá povolení k tomu, aby se vůbec směla do lesa postavit klec. Pak se medvěd pohne o 10km dál a povolení už neplatí. Mezi tím se hystericky pokálí asi milion dobroserů, kteří překotně nabízejí pro nebohého medvídka místo, nebo podepisují petice, aby medvěd nebyl zastřelen. Jsme hnusná, přiteplená země. Podívejte se na film Demolition man. My v té budoucnosti už žijeme. Elektrická autíčka s "nulovými" emisemi už také máme, brzy zřejmě povinně. A osvíceného vůdce taky. Je celkem jedno, jestli je to EU, nebo Babiš, prostě blbistán.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání